Rezumat Anaplu - Thanassis Valtinos

”În Anaplu Thanassis Valtinos a creat un roman avându-l ca erou principal pe el însuși. Literar vorbind, spațiul și epoca eroului sunt aceleași cu ale autorului însuși: Arcadia și Laconia sunt pline de senzații, arome, peisaje liniștite, dar și atât de sălbatice din natură, de treziri ale erotismului, de istorii omenești, uneori blânde, iar alteori violente, până la desființare și autodesființare.
Citește tot rezumatul cărții Anaplu... Ca timp, acțiunea romanului se desfășoară în decada anilor ’40, cu deplasări anapoda – la surse, în anaplu – către origini sau alunecări înainte, atunci când urmărim destinul unui erou până în zilele noastre. Este vorba, de fapt, de războiul văzut prin ochi de copil. Și în acest spațiu și timp, în acest peisaj, începe să se formeze egoul de scriitor. Întâmplări hotărâtoare: primele lecturi, primul contact cu marea, experiența Ocupației și a războiului civil, ciclul apăsător al sângelui, filmele vizionate, prostituatele și casele rău famate, conștientizarea enormei capacități de expresivitate a limbii; „în cele din urmă, literatura nu este povestea, ci sunt cuvintele care o poartă. Și, așa cum a spus un poet englez, exagerând desigur, literatura este înșiruirea de cuvinte.” Nikos Bakonakis

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Anaplu?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Anaplu și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Anaplu scrisă de Thanassis Valtinos. Anaplu a apărut în anul 20144. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 20144 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Anaplu este editura TRACUS ARTE - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura TRACUS ARTE aici. Cartea Anaplu face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte ușor de citit, are doar 110 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Anaplu și, de asemenea, sperăm că autorul Thanassis Valtinos, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII ANAPLU PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde