Rezumat Masurarea In Stiintele Educatiei - Elisabeta Voiculescu

  Din cuprins: - Fundamentele conceptuale și metodologice ale măsurării în științele educației; - Alegerea și analiza indicatorilor; - Măsurarea și construirea indicatorilor statistici; - Aproximarea măsurării indicatorilor nominali și a indicatorilor ordinali; - Etalonarea instrumentelor de măsură și evaluarea măsurării; - Notarea școlară ca act de măsurare Asimilarea pe scară tot mai largă a tehnicilor de măsurare și analiza statistică a devenit treptat una din tendințele caracteristice ale evoluției, din acest secol, ale pedagogiei și psihologiei ca științe.
Citește tot rezumatul cărții Masurarea In Stiintele Educatiei... Dacă inițial s-a procedat prin preluarea directă a unor tehnici din statistică generală și calculul matematic, ulterior preocupările s-au îndreptat spre construirea unor tehnici specifice, deseori deosebit de sofisticate, dar mai bine adaptate complexității fenomenelor studiate de pedagogie și psihologie. Aceste preocupări au depășit stadiul aplicațiilor de statistică, dobândind caracterul unor direcții fundamentale de cercetare. S-a putut vorbi astfel despre o pedagogie cantitativă, despre psihometrie, precum și despre o statistică pedagogică sau o statistică psihologică. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Masurarea In Stiintele Educatiei?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Masurarea In Stiintele Educatiei și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Masurarea In Stiintele Educatiei scrisă de Elisabeta Voiculescu. Masurarea In Stiintele Educatiei a apărut în anul APRILIE 20. O mulțime de cărți bune au apărut în anul APRILIE 20 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Masurarea In Stiintele Educatiei este editura INSTITUTUL EUROPEAN - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura INSTITUTUL EUROPEAN aici. Cartea Masurarea In Stiintele Educatiei face parte din categoria Pedagogie Metodica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 445 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Masurarea In Stiintele Educatiei și, de asemenea, sperăm că autorul Elisabeta Voiculescu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde