Rezumat Dumitru Constantin-Dulcan, un promotor al noii spiritualitati - Vasile George Dancu

Disponibilă fără autograful autorului! Pentru Dumitru Constantin-Dulcan, a sosit timpul recunoașterii depline a valorii sale. Emerit om de știință, Profesorul a clădit cu truda o frumoasă carieră de medic – neurolog și psihiatru –, și-a slujit țara ca medic militar și a scris cărți în vremuri grele pentru România.
Citește tot rezumatul cărții Dumitru Constantin-Dulcan, un promotor al noii spiritualitati... A fost un timp al sacrificiului, dar roadele sale sunt azi prețuite și respectate. După 1989, Dumitru Constantin-Dulcan a fost distins cu nenumărate titluri științifice și onorifice. Înaintat la grad de general în anul 1993, a primit numeroase premii, printre care, poate cel mai important, Premiul „Vasile Conta” al Academiei Române pentru celebra lucrare Inteligență materiei publicată în anul 1992. Odată cu înlăturarea regimului comunist din țara noastră, a reușit să călătorească în întreaga lume, să vadă minunile pe care, până atunci, doar le visase și le imaginase din cărțile citite. Un episod semnificativ în biografia sa l-a constituit reeditarea best-seller-ului Inteligența materiei, urmată de publicarea altor volume care impun un important scriitor și un om de știință al României. În anii ’80, Profesorul era căutat de cititori, însă aproape interzis de către regim (din cauza temelor de pionierat, pe atunci, legate de spiritualitatea lumii). Acum este citit, îndrăgit și invitat peste tot în țară. Încântați că suntem editorii de la Cluj ai Domniei sale, credem că este de datoria noastră să edităm și un volum dedicat personalității profesorului Dulcan. Reunim, așadar, în volumul de față, atât texte semnate de profesori, specialiști, scriitori, jurnaliști, prieteni și admiratori, cât și secvențe reprezentative din opera sa vizând temele esențiale: iubirea, rostul omului în univers, modelul informațional al lumii vii, esența vieții, omul în raport cu religia, Eminescu și cultura românească, experiențele morții clinice, criza spirituală a omului modern, copiii geniali de mâine, problematica morții. Acestora le adăugăm un cuvânt-pledoarie pentru nouă spiritualitate, precum și un text inedit despre un subiect mult dezbătut în clipa de față: cum să rămâi mereu tânăr, ambele semnate de Profesor. Volumul dedicat lui Dumitru Constantin-Dulcan este un gest modest pentru o viață exemplară și o operă memorabilă, care completează fericit cărțile sale de autor, toate clădite pe ideea că problemele lumii de azi își pot găsi rezolvarea pe o cale spirituală.

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Dumitru Constantin-Dulcan, un promotor al noii spiritualitati?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Dumitru Constantin-Dulcan, un promotor al noii spiritualitati și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Dumitru Constantin-Dulcan, un promotor al noii spiritualitati scrisă de Vasile George Dancu. Editura la care s-a publicat cartea Dumitru Constantin-Dulcan, un promotor al noii spiritualitati este editura EIKON - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura EIKON aici. Cartea Dumitru Constantin-Dulcan, un promotor al noii spiritualitati face parte din categoria Dezv Spirituala. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Dumitru Constantin-Dulcan, un promotor al noii spiritualitati și, de asemenea, sperăm că autorul Vasile George Dancu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde