O data,un nume,o enigma.12 octombrie 1492.Este cumpana apelor ce marcheaza nasterea erei,moderne.Datorita unui navigator al misterului.De 300 de ani,despre aceasta data,despre numele si personajul Cristofor Columb,se relateaza acelasi scenariu:descoperitorul,dupa ce a intreprins patru calatorii in Americi,a murit in 1506 fara sa fi inteles vreodata unde debarcase.Dar faptele nu s-au desfasurat asa.Istoria a fost schimbata.
Vrajitoarea. Templierii vol. 2. Cand corpul mutilat al Agathei Kyteler este descoperit intr-o dimineata, inghetat in zapada, parea ca este voorba de o crima imposibil de rezolvat pana cind, pe nesteptate, un tanar localnic a parasit in fuga satul declansand in urma sa hohote de plans si tipete. Sir Baldwin Furnshill, fost templier se indoieste insa de vinovatia tanarului si, impreuna cu prietenul sau Simon Puttock, executor judecatoresc al castelului Lydford pornesc in cautarea ucigasului. Dar ei inca nu stiu ca ceea ce cauta se afla ascuns in partea intunecata a vietii satului Wefford, sub straturi de gelozie, ura si suspiciune, iar adevarul se poate dovedi fatal pentru cine il va descoperi.
Viata lui Julien Templierul (fantezie medievala) Viorica S. CONSTANTINESCU este profesor universitar la Catedra de literatura comparata a Universitatii Al.I. Cuza din Iasi. A mai publicat: Povestiri biblice (1990), Arta gradinii (1992), Evreul stereotip. Schita de istorie culturala (1996), Exotismul in literatura romana din secolul al XIX-lea (1998), Eminescu im literarischen und politischen Kontext, in colaborare cu Henning Krauß si Ioan Constantinescu (1999), Dictionar de personaje biblice si repre-zentarea lor in arte, in colaborare cu Baruch Tercatin (2002), Urmasii lui Adam (2002), Dictionar de personaje biblice (Noul Testament) si reprezentarea lor in arte (2005), Omul biblic. Schita tipologica (2012), precum si traduceri din literatura lumii: Teresa de Avila, Poesias / Poezii, editie bilingva, Povestile Fratilor Grimm (traducere integrala), cu prefata traducatorului (1998), Cantarea inimii fericite. Poezie egipteana de dragoste din Regatul Nou (2014), Kalidasa, Norul mesager si alte poeme (2016) etc. Amintindu-ne, cu netrucata nostalgie, ca «omenirea se desparte de trecutul ei razand», romanul Vioricai S. Constantinescu asaza medievalitatea pe raftul cel mai vizibil al postmodernismului. Povestea de viata a lui Julien Templierul va ramane pe atat de apropiata de evul in care traim pe cat ii permitem: o putem doar intrezari in subteranele unei naratiuni reunind sfinti, dar si trubaduri, asezand chipul lui Carol cel Mare alaturi de Cervantes, invocandu-i pe Shakespeare, dar si pe Chaucer, inspirandu-se din cultul mariologic. Adevarul ei, tumultos, frenetic si in acorduri de vilanela, coboara in adevarul epocii noastre. - Livia IACOB
Au exercitat templierii o doctrina secreta, de opozitie fata de cea a bisericii? A fost aceasta o doctrina generala a Ordinului lor? Care au fost dogmele, sursele, legaturile sale cu marile erezii ale secolului al treisprezecelea? Au adorat ei un idol-simbol al raului? Constituia ea un pericol social destul de amenintator pentru a justifica masurile prin care Biserica si Regalitatea au reusit sa distruga Ordinul Templului? Au aflat ei vreun anume secret in Tara Sfanta care le-a facilitat evolutia fulminanta intr-un termen asa scurt? Procesul la care au fost supusi si care a dus la disparitia ordinului a fost facut pe baza unor acuzatii reale sau pe baza unora inventate? Aceste intrebari le-a dat multa vreme batai de cap istoricilor. Abatele Vertot vedea in ele "enigma impenetrabila pe care istoria a lasat-o posteritatii de descifrat", iar Napoleon nu credea ca va putea fi rezolvata vreodata: "Cum am putea afirma, dupa cinci sute de ani, ca Templierii erau vinovati sau culpabili, cata vreme insisi contemporanii lor erau impartiti in tabere diferite?" Toate aceste intrebari ale caror raspunsuri raman invaluite in mister fac in continuare ca lucrarile despre acest subiect sa ramana atractive pentru cei pasionati de literatura cu caracter ezoteric-spiritual. Doctrina Secreta a Templierilor incearca sa raspunda la o parte dintre aceste intrebari. Autorul, Jules Loiseleur (numit Cavaler al Legiunii de Onoare Franceze la 10 mai 1868) a detinut si functia de administrator al Bibliotecii din Orleans, ceea ce i-a facilitat accesul la unele carti foarte rare si manuscrise pe baza carora si-a construit laborioasa creatie literara. Traducere din limba franceza de Anca Magurean.
Ioan de Ierusalim, cunoscut si sub numele de Jean de Vezelay sau Jean de Mareuil, a fost unul dintre cei mai importanti calugari templieri. Importanta sa in istorie este reprezentata de faptul ca a infiintat Ordinul Templului, dar si pentru ca a lasat o serie de profetii despre dramele prin care va trece omenirea.
Anul 1104. Mormantul lui Hristos a fost descoperit cu sapte secole in urma, dar Biserica se afla in cautarea altei sepulturi, in Ierusalim... Un mormant anonim care bantuie memoria anumitor initiati. O legenda spune ca Isus, urmarit de romani dupa crucificarea fratelui sau geaman Toma, s-ar fi ascuns timp de trei zile si trei nopti in ultimul locas al fratelui lui... si ca a desenat pe giulgiul acestuia cele cinci Semne ale celui mai de nepatruns secret al omenirii... ecuatia nemuririi! si atunci, intre Biserica si Templieri a pornit un lung razboi ocult din care istoria nu a retinut decat putine evenimente. Cine mai stie astazi, in zilele noastre, ca o militie papala numita Gardienii Sangelui i-a persecutat pe toti legatarii Secretului lui Isus? si ca un asasin inversunat, aflat in solda suveranului pontif Pascal, i-a urmarit in Champagne pe ultimii descendenti ai lui Hugues de Payns, fondatorul Ordinului? Templierii erau singurii care stiau ca acronimul I.N.R.I. ascundea marturia de iubire a lui Hristos. O stiinta magnifica, o stiinta care putea oferi umanitatii cel mai generos dintre daruri: nemurirea.
In timp ce studiau istoria Vaticanului si viata lui Leonardo da Vinci, Lynn Picknett si Clive Prince au inceput sa fie din ce in ce mai intrigati de numeroasele coincidente pe care le intalneau in opera marelui artist al Renasterii. Toate pareau sa indice existenta unei religii secrete. Asa a inceput adevarata lor aventura care i-a condus prin timp si spatiu in insasi inima ocultismului european si prin istoria intunecata a unor organizatii misterioase precum francmasonii, catarii si cavalerii templieri. Si astfel au dezgropat ceea ce pare sa fie o istorie secreta. Pe care o putem crede sau nu... Fragment din volum: „Simbolismul alchimic este bogat: metale inferioare si pretioase, regi si regine. Imaginile pot fi intilnite deopotriva in alte reinterpretari majore ale legendei Graalului, asa cum vom vedea in continuare. In ciuda aversiunii tacite a Bisericii pentru Graal, majoritatea versiunilor crestinizate au fost scrise de o echipa de calugari cistercieni. Numita Queste del San Graal, este remarcabila in primul rind pentru faptul ca simbolismul sau mistic se bazeaza pe Cintarea Cantarilor. Dintre toate povestirile ciudate despre Graal, cea mai bizara — si mai incitanta — este Parzival, scrisa de poetul bavarez Wolfram von Eschenbach (circa 1200). Autorul afirma clar ca, in lucrarea sa, corecteaza versiunea lui Chretien de Troyes, care nu oferea toate informatiile disponibile. El sustine ca relatarea sa are un grad mai mare de veridicitate fiindca a aflat povestea adevarata de la un anume Kyot de Provence — identificat mai tirziu cu Guiot de Provins, trubadur si totodata un calugar reprezentativ pentru Ordinul Templierilor. In Parzival, Wolfram scrie: „Povestea autentica si deznodamintul romanului cavaleresc au ajuns pe paminturile germane venind din Provence". Dar care era acest deznodamint? In Parzival, Castelul Graalului este un loc misterios, pazit de templieri (pe care Wolfram ii numeste, in mod semnificativ, „oamenii botezati"), acestia fiind trimisi sa-si disemineze in secret credinta. Sint subliniate caracterul secret si aversiunea pastratorilor Graalului pentru intrebari. La sfirsitul povestii, Repanse de Schoye (purtatoarea Graalului) si fratele vitreg al lui Parzival, Fierefiz, pleaca spre India, unde au un fiu pe nume Ioan — celebrul Preot Ioan — ai carui descendenti isi iau totdeauna numele Ioan... Sa fie aceasta o referire la Prioria din Sion, ai carei Mari Maestri adopta, de asemenea, numele Ioan? Exact acest concept al descendentei este central in teoriile emise de Baigent, Leigh si Lincoln cu privire la Graal. Dupa cum reiese din titlul primei lor carti, pentru ei „Sfintul Graal" este, de fapt, „Singele Sfint"."
Comoara pierduta a templierilor - Volumul al VIII-lea din seria Vanatorii de comori Eroii nostri nu sunt la prima lor aventura. Totusi, chiar daca nu stim ce au facut ei in alte expeditii, prin ce pericole au trecut si cum s-au comportat in fata primejdiilor de tot felul, intram usor in aceasta noua poveste. Proiectile la tot pasul, pesteri subacvatice, agenti secreti si comori supreme -- asa arata o zi din viata familiei Kidd! Copiii Kidd se afla intr-o alta misiune captivanta: folosirea aparaturii pentru realitatea augmentata, creata de parintii lor, ca sa descopere o comoara de mult pierduta. Insa vasul lor, Ratacitorul, explodeaza intr-o minge de foc! Bick, Beck, Tommy si Storm se pomenesc naufragiati intr-o barca pneumatica pe Marea Mediterana, in vreme ce parintii lor au fost rapiti de niste vanatori de comori maniaci. Acum, copiii Kidd trebuie sa urmeze o serie de indicii pe tot globul pentru a gasi o veche comoara si pentru a-si salva parintii... inainte sa piarda totul! Ilsutratii alb-negru de Juliana Neufeld. Traducere din limba engleza de Sorin Petrescu.
Lynn Picknett si Clive Prince, autorii marilor succese Misterul Templierilor si Misterul din Sion, isi intorc de aceasta data atentia asupra unor lamuririi neclaritatilor care inconjoara figura lui Isus Hristos. Concluziile uluitoare din carte sunt sustinute de ultimele cercetari ale Evangheliilor, de alte texte anterioare si de descoperiri arheologice, precum si de examinarea numeroaselor teorii contradictorii ale specialistilor in domeniu. Una dintre interesantele teorii ale autorilor explica, in premiera, relatia de dependenta a lui Isus de Ioan Botezatorul, considerat adevaratul Mesia. Conform lui Picknett si Prince, Evangheliile au fost modificate astfel incat sa ascunda adevarul despre importanta covarsitoare a lui Ioan si aceasta adevarata "musamalizare" nu a incetat niciodata - o dovada ca istoria este in permanenta rescrisa. Pentru prima data, toate teoriile si diversele fapte legate Isus sunt luate in consideratie intre copertele unei carti accesibile marelui public.
Cavalerii Templieri - un mister vechi de secole. De unde aparut acesti Cavaleri ai lui Hristos invesmantati in alb - au fost doar o reflectare a gandirii crestine din secolul al XII-lea? Aceasta este intrebarea la care isi propun sa raspunda autorii, iar descoperirile pe care le-au facut vor avea ca rezultat o reevaluare dramatica a intregii perioade a Primei Cruciade si nu numai. Adevarata geneza a Cavalerilor Templieri dateaza cu mult inainte de aparitia crestinismului. Templierii au fost o ramura a unei fratii monastice foarte putin intelese - cea a cistercienilor, cei care au ajuns sa fie un grup extrem de puternic in Burgundia si Flandra inca de pe vremea romanilor. in spatele Cavalerilor Templieri se afla un set de credinte aproape la fel de vechi ca omenirea si o mostenire deja straveche in momentul in care istoria a inceput sa fie consemnata. Povestea este totodata fascinanta si provocatoare, surprinzatoare si socanta, iar implicatiile ei pentru perspectiva ortodoxa asupra istoriei sunt uluitoare.
Facand distinctia intre faptele istorice demonstrate si imaginatia debordanta a unor autori prea putin preocupati de exactitate, Thierry Leroy revine asupra zvonurilor si credintelor care invaluie Ordinul Templierilor, face o trecere in revista a principalelor date, ii stabileste originea si ii apreciaza influenta. Cu rigoare si claritate, autorul reface astfel veritabila epopee a acestor celebri Cavaleri ai lui Cristos. Templierii – Legende si istorie este o lucrare aproape stiintifica, bine documentata folosind un stil concis, contine ilustratii reprezentative care sustin informatiile, iar conditiile tipografice sunt deosebite. Thierry Leroy este profesor si, in prezent, pregateste o teza despre primele asezari templiere din Franta. El a creat muzeul Hugues de Payns (Aube), fondatorul Ordinului Templierilor.
Descoperiri arheologice importante, noi documente din arhiva Vaticanului, cercetatori seriosi s-au straduit sa mai arunce cate un voal de pe intrebarile fara raspuns: - Care era adevaratul scop al crearii Ordinului? - Ce rol a jucat Sfantul Bernard in fondarea Ordinului? - Ce au descoperit primii noua Templieri, adevaratii fondatori ai Militiei lui Christos, in cei noua ani cat au stat la Ierusalim? - A dorit Marele Maestru Jacques de Molay,prin atitudinea sa pasiva, sa puna capat existentei Cavalerilor Sraci ai lui Christos?
O lectura incitanta despre cel mai puternic ordin militar din lumea medievala Cu o prefata semnata de Umberto Ecoo, lucrarea Barbarei Frale ne ofera informatii noi, revolutionare, despre Cavalerii Templieri, dupa sapte secole in care istoria acestui ordin a imbracat cele mai fascinante forme in imaginatia populara. La apogeul sau, Ordinul Cavalerilor Templieri rivaliza, ca putere economica, influenta politica si forta militara, cu regatele Europei. Pana cand Filip al IV-lea al Frantei a decis sa il elimine si i-a selectat pe inchizitorii capabili sa ii duca planurile la indeplinire. Au adunat astfel tot felul de zvonuri fanteziste despre membrii ordinului, alcatuind un mozaic teribil: crime, depravare, erezii de nerostit, coruptie, la care s-au adaugat si acuzatii de homosexualitate. Din insarcinarea inchizitorilor, autoritatile statului i-au arestat si torturat pe suspecti, iar in 1314 ultimul mare maestru al ordinului a fost ars pe rug. De-a lungul vremii, diverse scrieri - de la lucrari istorice impletite cu fantezia, pana la romane senzationaliste - au perpetuat zvonurile care le-au adus templierilor sfarsitul. Asa au ajuns acestia personaje principale in naratiuni incredibile despre practici secrete, secte gnostice, fratii satanice sau masoni iluminati. S-a spus inclusiv ca dupa desfiintarea ordinului templierii ar fi intrat in clandestinitate, continuandu-si activitatile, ba chiar aflandu-se si acum printre noi. Dar, asa cum puncteaza Ecco, cartea de fata a aparut ca un erudit si bine-venit antidot la aceste fraude literare. Barbara Frale analizeaza evolutiile religioase, socioculturale si politice care au dat nastere Ordinului Templierilor. Relateaza apoi ascendenta lor remarcabila, numeroasele realizari, si surprinde lupta pentru dominatie dintre biserica si stat, cea care va provoca, in final, spectaculoasa lor prabusire. Ceea ce diferentiaza expunerea sa de alte carti cu acelasi subiect este descoperirea uluitoare pe care a facut-o in Arhivele Secrete ale Vaticanului. Autoarea a gasit si a studiat Pergamentului Chinon, un document considerat multa vreme pierdut, care reprezinta inregistrarea scrisa a judecarii conducerii templiere de catre reprezentantii personali ai papei. Contine detalii despre ceremonia secreta de initiere a ordinului, care alimentase un mare scandal. Mai important, releva ca marele maestru si alti templieri de rang inalt au fost gasiti nevinovati de acuzatiile de erezie, fiind absolviti de acuzele mai putin serioase de catre autoritatea apostolica si reintegrati pe deplin in comunitatea catolica. Istoricii au considerat ca templierii nu se faceau vinovati de acuzatiile ce le fusesera aduse de Filip al IV-lea, dar multi alti oameni din afara mediului academic ii suspectau inca de erezie si de ocultism. Pergamentul Chinon reprezinta dovada definitiva si incontestabila a nevinovatiei templierilor si ar trebui sa puna capat pentru totdeauna acestor speculatii. Barbara Frale, savant si istoric, specializata in Arhivele Secrete ale Vaticanului, (...) si-a dedicat ani de cercetari si scrieri pe aceasta tema. Este o lucrare pe care am asteptat-o, o lectura excelenta si incitanta, sustinuta de documente istorice solide. - Umberto Ecco Tradus din limba engleza de Gabriel Tudor.
Stravechiul Ordin al Cavalerilor Templieri a detinut bogatii de nedescris si puteri absolute asupra regilor si papilor... Pana la interventia Inchizitiei, cand, aparent, templierii au fost stersi de pe fata pamantului si comorile lor au ramas ascunse. Dar oare pentru totdeauna? Descoperirea jurnalului unui cercetator proeminent al istoriei templierilor il determina pe fostul agent american Cotton Malone sa investigheze mai multe morti ciudate care par sa aiba legatura cu existenta surprinzatoare a cavalerilor templieri moderni. Cursa pentru descoperirea legendarei comori si a cunostintelor secrete ale templierilor implica nu numai descifrarea unor anagrame si a unei simbologii complicate, ci si implicarea intr-un joc mortal, cu final neprevazut.
Ultimul templier. Templierii vol. 1. Au acceptat cele trei legi ale Ordinului: saracie, castitate si ascultare ... caci erau calugari: calugari razboinici, dedicati protectiei pelerinilor din tara Sfanta - pana cand zvonuri marsave raspandite de un rege avar care dorea sa puna mana pe averile lor, au distrus Ordinul.Totusi, un cavaler care a scapat cu viata a jurat sa faca dreptate in timp ce privea cum tovarasii sai erau ucisi fara sa aiba vreo vina. Simon Puttock nu era inca executor judecatoresc al Castelului Lydford. Dar in acel an 1316, a fost chemat intr-un sat din apropiere pentru a examina o cabana arsa si cadavrul gasit in interior. Cel care si-a dat insa seama ca era vorba de o crima si nu de un tragic accident a fost un cavaler nou venit, Sir Baldwin Furnshill. Simon a acceptat cu bucurie ajutorul dat de ciudatul, nelinistitul si secretosul Baldwin. Acesta, fiind al doilea incendiu fatal petrecut in ultima vreme, sugera ca o forta rauvoitoare invadase tinutul candva pasnic si pitoresc.
Căutarea cunoștințelor despre unul dintre cele mai fascinante și misterioase ordine din istoria omenirii, Cavalerii Templieri, se dovedește a fi o aventură captivantă pentru iubitorii de istorie și enigme nedezlegate. Acest articol își propune să fie ghidul tău definitiv în explorarea unei selecții meticuloase de cărți dedicate Cavalerilor Templieri, aducând lumină asupra vieții, misiunilor și enigmelor care înconjoară acest ordin legendar.
De la originile umile în timpul Cruciadelor, până la ascensiunea lor impresionantă și căderea ulterioară plină de controverse, fiecare carte selectată îți va oferi perspective unice și analize aprofundate.
Această listă a fost creată cu grijă pentru a satisface curiozitatea atât a cititorilor pasionați de istorie autentică, cât și a celor atrași de teoriile conspirației și legende. Vei descoperi opere scrise de istorici renumiți, alături de lucrări care explorează ipotezele și miturile care învăluie Ordinul Templier.
Fie că ești un erudit în căutarea de surse de informații autentice sau un explorator al trecutului mistuit de dorința de aventură, vei găsi cărțile potrivite pentru a-ți satisface setea de cunoaștere. Embarcă-te în această călătorie literară și lasă-te purtat prin vremuri demult apuse, descoperind adevărul din spatele miturilor și legendelor care înconjoară Cavalerii Templieri.
Avem pentru tine Cărți despre Cavalerii Templieri în format PDF. Înainte să cumperi cărțile, poț citit primele câteva pagini în format PDF ca să te poți decide dacă merită să cumperi cartea sau nu. Vezi cărțile cu butonul albastru PDF din lista de mai sus. În această listă de cărți găsești:
Copyright © 2014-2024 Booknation.ro