Rezumat Dictionar explicativ al limbii romane - Lucian Pricop

Pomînd de la mărturisirea dramatică a lui Emil Cioran (,N-aș fi abandonat nicicând limba noastră; mi se întâmpla să-i regret și acum mirosul de prospețime și putreziciune, amestecul de soare și bălegar, urâțenia nostalgică și superbă neglijență), Dicționarul explicativ al limbii române constituie o contribuție importantă la cunoașterea și înțelegerea vocabularului limbii române, explicând într-o manieră clară și concisă înțelesul fiecărui cuvânt.
Citește tot rezumatul cărții Dictionar explicativ al limbii romane... Numeroasele exemple îl ajută pe cititor să întrevadă folosirea concretă a termenilor care pot crea confuzii în uzul lor curent. Dicționarul de față nu este o variantă abreviată a edițiilor academice ale DEX-ului, ci rezultatul unei reelaborări a materialului printr-o selecție și adaptare la exigențele lexicografiei actuale. Fiecărui termen inclus în lucrare i se notează accentul corect, i se indică categoria morfologică, i se explică sensul și i se precizează domeniul de apartenență. Dicționarul concentrează într-un spațiu restrâns un mare număr de cuvinte din toate ariile culturale ale dezvoltării lexicului românesc. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Dictionar explicativ al limbii romane?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Dictionar explicativ al limbii romane și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII DICTIONAR EXPLICATIV AL LIMBII ROMANE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE