Rezumat Istoriografia romaneasca intre imperativele ideologice si rigorile profesionale 1953 - 1965 - Stan Stoica

Moartea lui Stalin (1953) a însemnat nu doar pentru URSS, ci pentru întreaga lume comunistă, sfârșitul unei epoci. Pentru regimul de la București, deși la vârful partidului destalinizarea a fost utilizată de Gheorghe Gheorghiu Dej în folos propriu, a deschis calea unei evoluții imprevizibile: tranziția de la internaționalismul proletar filosovietic la comunismul național, cu implicații majore în toate domeniile, inclusiv în cel al scrierii istoriei, chemată să ajute la construirea unei noi legitimități a puterii.
Citește tot rezumatul cărții Istoriografia romaneasca intre imperativele ideologice si rigorile profesionale 1953 - 1965... O lucrare detaliată despre avatarurile istoriei și istoriografiei românești, în această perioadă, despre raportul dintre presiunile politice și rigorile științei. O serie de documente de arhivă, până acum inedite, însoțesc expunerea. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Istoriografia romaneasca intre imperativele ideologice si rigorile profesionale 1953 - 1965?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Istoriografia romaneasca intre imperativele ideologice si rigorile profesionale 1953 - 1965 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Istoriografia romaneasca intre imperativele ideologice si rigorile profesionale 1953 - 1965 scrisă de Stan Stoica. Istoriografia romaneasca intre imperativele ideologice si rigorile profesionale 1953 - 1965 a apărut în anul 2018. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2018 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Istoriografia romaneasca intre imperativele ideologice si rigorile profesionale 1953 - 1965 este editura MERONIA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura MERONIA aici. Cartea Istoriografia romaneasca intre imperativele ideologice si rigorile profesionale 1953 - 1965 face parte din categoria Memorii Jurnal. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 336 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Istoriografia romaneasca intre imperativele ideologice si rigorile profesionale 1953 - 1965 și, de asemenea, sperăm că autorul Stan Stoica, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII ISTORIOGRAFIA ROMANEASCA INTRE IMPERATIVELE IDEOLOGICE SI RIGORILE PROFESIONALE 1953 - 1965 PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde