Rezumat Cartile Bibliei - Nikolaos Matsoukas

Nikolaos Matsoukas a fost unul dintre cei mai mari teologi greci contemporani și, fără îndoială, unul dintre cei mai mari teologi ortodocși din ultimul secol. Cartea de față este un proiect cu totul original.
Citește tot rezumatul cărții Cartile Bibliei... Nimeni nu a îndrăznit pînă acum o astfel de întreprindere de unul singur. Este vorba despre un comentariu original, despre o lectură în cheie proprie a fiecărei cărți biblice în parte, care oferă o perspectivă unitară a lucrurilor și propuneri de lectură foarte interesante și originale. O recomandăm a fi cea mai generoasă și accesibilă introducere în Sfânta Scriptură pentru publicul larg. Fragment din cartea "Cărțile Bibliei" de Nikolaos Matsoukas: "LEVITICUL   În Levitic se continuă descrierea vieții religioase a lui Israil într-o indestructibilă legătură cu comportamentul social, moral, politic și civil al corpului poporului. Și toate acestea se fac prin Moisi și Aaron, în inima pustiei, în timpul dramaticei lor călătorii. Repetările sunt continue, de fiecare dată când sunt amintite elemente noi, de zici că în mod obligatoriu toate cele de dinainte trebuie conexate cu cele noi și cu cele care vor veni. Avem de-a face cu o ataxie, cu o dezordine cu puncte axiale de referință. Dumnezeu este Cel sfânt, Cel curat, eliberatorul. Păzirea poruncilor chiar și în cele mai neînsemnate amănunte leagă poporul cu luminarea dumnezeiască și cu slavă dumnezeiască prin intermediul teofaniilor; este o legătură nu de morală abstractă, ci un traseu istoric extrem de concret, cu coborâșuri și suișuri, într-o dimensiune unitară a naturalului și supranaturalului, a fizicii și metafizicii, fără ca acestea să se separe; în acest mediu ambiant, ascultarea poporului este tămăduitoare; devine și el sfânt, curat și liber - total de-a-ndoaselea se întâmplă prin neascultare. Lucruri concrete ale unui mod de viață! În acest cadru revelator trebuie înțelese - după cum le formulează istoria dramatică a unui popor - prevederile extrem de amănunțite adresate în primul rând familiei preoțești a lui Aaron, adică leviților; prevederi despre comportamentul moral, despre cult, despre lucrurile curate și necurate. Viața socială, morală, politică și civică este exprimată unitar în același corp." Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Cartile Bibliei?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Cartile Bibliei și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Cartile Bibliei scrisă de Nikolaos Matsoukas. Cartile Bibliei a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Un aspect interesant despre cartea Cartile Bibliei este că se află în Top 100 cele mai populare cărți din România, fiind mai exact pe poziția 0 în preferințele cititorilor români. Editura la care s-a publicat cartea Cartile Bibliei este editura BIZANTINA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura BIZANTINA aici. Cartea Cartile Bibliei face parte din categoria Carte Ortodoxa. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 412 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Cartile Bibliei și, de asemenea, sperăm că autorul Nikolaos Matsoukas, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII CARTILE BIBLIEI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde