Rezumat Istoria militara a poporului roman - Nic. Densusianu

V
Citește tot rezumatul cărții Istoria militara a poporului roman... olumul de față reconstituie – din texte manuscrise și publicate – Istoria militară a poporului român, pe care Nicolae Densușianu nu a apucat s-o finalizeze. Deși lacunară (de pildă, despre Transilvania, nu s-au păstrat decât două mici capitole), lucrarea se constituie într-o importanță operă de referință, nu numai în domeniul restrâns al istoriei militare, ci chiar al istoriei naționale în genere. În orice caz, ea impresionează prin multitudinea și varietatea izvoarelor invocate unele total necunoscute anterior –, prin noutatea ideilor, prin încercarea continuă de obiectivare – de privire imparțială a fenomenului – și, mai ales, prin puternicul suflu patriotic ce-o străbate. Parcurgând această contribuție exemplară, cititorul va avea posibilitatea să și revizuiască opiniile prea învederat negativiste asupra autorului (judecat în exclusivitate doar prin prisma Daciei preistorice). Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Istoria militara a poporului roman?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Istoria militara a poporului roman și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Istoria militara a poporului roman scrisă de Nic. Densusianu. Istoria militara a poporului roman a apărut în anul 2018. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2018 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Istoria militara a poporului roman este editura SAECULUM VIZUAL - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura SAECULUM VIZUAL aici. Cartea Istoria militara a poporului roman face parte din categoria Istoria Romanilor. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 464 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Istoria militara a poporului roman și, de asemenea, sperăm că autorul Nic. Densusianu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII ISTORIA MILITARA A POPORULUI ROMAN PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde