Rezumat Preturi si concurenta - Anca Bandoi, Roxana Ispas

    În lucrarea de față, autorii abordează problematica prețurilor și tarifelor atât din punct de vdere al formării și fundamentării lor, apelând la unele pârghii economice, ca salarii, profit, dobânda, etc.
Citește tot rezumatul cărții Preturi si concurenta... cât și prin prisma fenomenului concurenței, care se presupune că selectează, structurează și ierarhizează competențele, pe considerentul jocului liber al cererii și ofertei și ale reglementărilor în vigoare.     Practica economică demonstrează că nivelul prețului trebuie să asigure producătorului recuperarea cheltuielilor și obținerea unui profit de anumite dimensiuni corespunzătoare care să-i permită achitarea obligațiilor în special față de autoritățile publice și sistemul financiar și de credit, să-i asigure propria dezvoltare, acumularea, capitalizarea.     Cheltuielile de producție și desfacere sunt reflectate în costuri. Evoluția costului și prețului au implicații diferite asupra mărimii profitului. Masa profitului este în raport direct proporțional cu nivelul prețului și în raport invers proporțional cu mărimea costului. Prețul fundamentat pe cost trebuie să pună în echilibru cererea și oferta de bunuri economice, să reflecte condițiile de producție și desfacere. Prețurile au la bază costurile, dar și costurile, la rândul lor, se dimensionează și exprimă cu ajutorul prețurilor.     Analizând aceste aspecte, în concepția autorilor, lucrarea de față se adresează în primul rând studenților din învățământul economic, specialiștilor din cercetare și producție interesați și, nu în ultimul rând, tuturor celor care se doresc promotorii unei activități eficiente a firmelor din diverse domenii. - Autorii Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Preturi si concurenta?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Preturi si concurenta și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Preturi si concurenta scrisă de Anca Bandoi, Roxana Ispas. Preturi si concurenta a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Preturi si concurenta este editura UNIVERSITARIA CRAIOVA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura UNIVERSITARIA CRAIOVA aici. Cartea Preturi si concurenta face parte din categoria Marketing. Este o carte rezonabil de groasă - are 247 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Preturi si concurenta și, de asemenea, sperăm că autorul Anca Bandoi, Roxana Ispas, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde