Rezumat Revolutie si tranzitie la romani intr-un secol scurt 1918-1989 - Constantin Hlihor

Revoluție și tranziție la români într-un secol scurt 1918-1989 Societatea română după Marea Unire și după Revoluția din Decembrie 1989 a intrat într-o perioadă de tranziție cu același obiectiv declarat, intrarea în modernitatea de tip european.
Citește tot rezumatul cărții Revolutie si tranzitie la romani intr-un secol scurt 1918-1989... Ambele perioade cu aspirații și așteptări uriașe. în ambele au fost realizări incontestabile, dar și deceții pe măsură. Cu momente de ruptură cu trecutul dar și cu fenomene care s-au înscris pe linia continuității mai ales în ceea ce privește mentalitățile și comportamentele elitei politice, economice dar și a omului de rînd. Una dintre metehne manipularea și denigrarea în bătăliile politice și nu disputa de idei: Eugen Goga fratele poetului Octavian Goga unul dintre voluntarii întorși din prizonieratul rusesc „nu ca să se plimbe, cum zice Gazeta Transilvaniei, era acuzat, că n'a cunoscut la Iași, în 1917, nici „fasolea" nici „suferința" refugiului, ci a trăit în belșug, elegant, nepăsător, fără griji, în vreme ce „voluntarul" d-lui Mihai' Popovici se bătea desigur că un leu, la Oituz...” Realitatea era cu totul alta dar nu conta în lupta politică. Eugen Goga a participat pe frontul din Dobrogea fiind grav rănit. La începutul anului 1990, România era „împărțită după adepții sloganurilor ”Cine-a stat 5 ani la ruși/ nu poate gândi că Bush” versus ”Cine n-a mâncat salam cu soia nu poate conduce România”. Pentru cei care n-au trăit acele vremuri, Ion Iliescu era cel care ”a stat 5 ani la ruși”, iar Ion Rațiu și Radu Câmpeanu cei care ”n-au mâncat salam cu soia”[1]. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Revolutie si tranzitie la romani intr-un secol scurt 1918-1989?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Revolutie si tranzitie la romani intr-un secol scurt 1918-1989 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Revolutie si tranzitie la romani intr-un secol scurt 1918-1989 scrisă de Constantin Hlihor. Revolutie si tranzitie la romani intr-un secol scurt 1918-1989 a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Revolutie si tranzitie la romani intr-un secol scurt 1918-1989 este editura TRITONIC - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura TRITONIC aici. Cartea Revolutie si tranzitie la romani intr-un secol scurt 1918-1989 face parte din categoria Istoria Romanilor. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 386 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Revolutie si tranzitie la romani intr-un secol scurt 1918-1989 și, de asemenea, sperăm că autorul Constantin Hlihor, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII REVOLUTIE SI TRANZITIE LA ROMANI INTR-UN SECOL SCURT 1918-1989 PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde