Rezumat Imperiu Universal si Monarhie Nationala in Europa Crestina - Stelian Brezeanu

Imperiu Universal și Monarhie Națională în Europa Creștină Studiile cuprinse în acest volum, publicate pe parcursul unui sfert de veac în periodice românești și străine, urmăresc nașterea și evoluția ideilor politice în Evul Mediu, manifestările lor în epocă și măsura în care au călăuzit acțiunea oamenilor vremii, deplasarea centrului de greutate al gândirii politice din Europa creștină de la universalismul imperial spre particularismul monarhiilor naționale, locale.
Citește tot rezumatul cărții Imperiu Universal si Monarhie Nationala in Europa Crestina... În viziunea omului medieval, imperiul este universal nu în realitatea sa teritorială, ci virtual, expresie a unui program de acțiune al factorilor politici, încredințați că Dumnezeu își întemeiază pacea și ordinea pe o stăpânire dreaptă, imagine a ordinii cerești, care exprimă în mod legitim lumea. Această viziune domină gândirea politică timp de un mileniu, de la Constantin cel Mare și până în sec. al XIII-lea, când ideea de imperiu părăsește terenul acțiunii politice pentru a deveni obiect de speculație teoretică. Pe ruinele vechii idei se cristalizează treptat celălalt concept, monarhia națională, în condițiile deconstrucției politice din Occident și Balcani, generate de fapte de natură politică, socială, economică și intelectuală, care au adus în scena monarhiile proprii națiunilor medievale. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Imperiu Universal si Monarhie Nationala in Europa Crestina?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Imperiu Universal si Monarhie Nationala in Europa Crestina și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Imperiu Universal si Monarhie Nationala in Europa Crestina scrisă de Stelian Brezeanu. Imperiu Universal si Monarhie Nationala in Europa Crestina a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Imperiu Universal si Monarhie Nationala in Europa Crestina este editura MERONIA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura MERONIA aici. Cartea Imperiu Universal si Monarhie Nationala in Europa Crestina face parte din categoria Politica. Este o carte rezonabil de groasă - are 246 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Imperiu Universal si Monarhie Nationala in Europa Crestina și, de asemenea, sperăm că autorul Stelian Brezeanu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII IMPERIU UNIVERSAL SI MONARHIE NATIONALA IN EUROPA CRESTINA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde