Rezumat Gambitul damei - Walter Tevis

Bestsellerul care a inspirat cel mai urmarit serial de pe Netflix Un talent descoperit la timp poate schimba destinul.   Gambitul Damei este cartea care iti va da sah mat cu o poveste a maturizarii, a nonconformismului, a geniului si a ambitiei in fata dependentelor. Gambitul Damei este povestea micutei orfane care, intr-o lume a dependentelor, isi doreste sa evadeze din realitatea apasatoare ce o inconjoara.
Citește tot rezumatul cărții Gambitul damei... Si are doua modalitati: sa joace sah si sa ia micile pastile verzi. Captivanta... O obsesie magnifica. - Los Angeles Times   Putini romancieri au scris despre geniu - si dependenta - la fel de acut precum Walter Tevis. - The Telegraph   Beth Harmon porneste intr-o calatorie extraordinara, din subsolul unui orfelinat pana in varful lumii sahului. Beth este un diamant neslefuit, care se confrunta cu dependenta si abandonul. Succesul ei contra oricaror sanse ne demonstreaza inca o data importanta perseverentei, a familiei si a regasirii de sine. Orfana de la varsta de opt ani, Beth isi rescrie destinul cu o gratie tulburatoare. Devine evident ca Beth are un talent extraordinar la un joc dominat de barbati, iar pana la varsta de 16 ani ajunge sa joace in campionatul U.S. Open. Isi creeaza o noua viata, dar nu poate niciodata sa isi invinga cu adevarat instinctul de autodistrugere. De la primul joc de sah impreuna cu omul de serviciu al orfelinatului, ajunge sa fie fata in fata cu cel mai bun jucator al lumii, un mare maestru rus. Il poate invinge? Sau va cadea prada dependentelor sale?   Trebuie sa-mi placa sahul? - intreaba oamenii cand le recomand cartea. Va promit ca oricine s-a simtit vreodata pierdut, respins sau subestimat, dar spera cu inversunare ca ceva din interiorul sau i-ar putea salva cumva viata, va iubi aceasta carte. - The New Yorker   Walter Stone Tevis a fost un romancier si scriitor american de nuvele. Trei dintre cele sase romane ale sale au fost ecranizate in filme importante. Gambitul Damei sta la baza celei mai urmarite miniserii TV de pe Netflix. Cartile sale au fost traduse in cel putin 18 limbi.   Fragment din romanul "Gambitul damei" de Walter Tevis:   "In fiecare marti, dupa ora aritmetica, domnisoara Graham o trimitea pe Beth jos, la subsol, sa scuture buretii. Era considerat un privilegiu, iar Beth era cea mai buna eleva din clasa, desi era cea mai mica de varsta. Nu-i placea sa mearga la subsol. Mirosea a mucegai si-i era frica de domnul Shaibel. Dar era curioasa sa afle mai multe despre jocul pe care il juca singur, pe tabla. Intr-o zi, se duse si se aseza langa el asteptand sa mute o piesa. Pusese mana pe una in forma de cap de cal pe un piedestal. Dupa o clipa, ridica privirea spre ea, incruntandu-se, iritat. - Ce vrei, copila? zise el. In mod normal, Beth ar fi fugit, evitand orice interactiune umana, mai ales cu adultii, dar de data aceasta nu dadu inapoi. - Cum se numeste jocul? intreba ea. Domnul Shaibel ii arunca o privire lunga. - Ar trebui sa fii sus, cu ceilalti. Indrazneata, ii raspunse cu aceeasi privire; era ceva la omul acela, statornicia cu care juca jocul acela misterios o ajuta sa ramana pe pozitii ca sa afle ce dorea. - Nu vreau sa fiu cu ceilalti, spuse ea. Vreau sa stiu ce joc joci. Domnul Shaibel o privi mai atent. Apoi ridica din umeri. - Se numeste sah." Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Gambitul damei?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Gambitul damei și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Gambitul damei scrisă de Walter Tevis. Gambitul damei a apărut în anul 2020. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2020 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Gambitul damei este editura BOOKZONE - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura BOOKZONE aici. Cartea Gambitul damei face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 432 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Gambitul damei și, de asemenea, sperăm că autorul Walter Tevis, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII GAMBITUL DAMEI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde