Rezumat Ignoranta - Ioana Scorus

Ultimele vestigii ale vechii lumi, caracterizata de educatia aleasa asa cum era ea conotata de iluminism, se intalnesc prin intermediul a doi indaptati prezentului progresist: Michel, francez cu descendenta aristocrata, profesor universitar la Paris si mai apoi neurochirurg la Geneva si Vera, "o fata din est cu pielea slefuita de soare", aristocrata prin educatie si nu prin descendenta, studenta la Paris, avandu-l, vreme de un an, profesor pe Michel.
Citește tot rezumatul cărții Ignoranta... Este mediul din care ia nastere o relatie de cuplu ce se vrea vesnica. Michel, un romantic jenat de propriul romantism, viseaza o viata de "trantor", in care sa se indeletniceasca doar cu scrisul si cu plimbarile, dar nu-si poate indeplini dorinta din pricina nevoii indeplinirii asteptarilor tatalui, la randul sau un chirurg celebru, cu care rupe, la un moment, orice relatie. Interesat si cucerit mai degraba de caracteristicile fizice ale Verei, atentia lui Michel se centreaza pe acestea, analizandu-le, in timp ce neglijeaza cunoasterea sufletului si a mintii ei. Aici, in proasta asezare in relatie, rezida disturbarile care duc, in final, la imprevizibil. O intreaga lume simbolica revendica, de-a lungul paginilor, corolare ale realitatii. Apar un unchi din Puerto Rico, o imposibila plantatie de cafea din estul Europei care se dovedeste posibila, ritualuri legate de servirea cafelei sau a mesei, cafeaua fiind, pentru Vera, un barometru personal in functie de care catalogheaza oameni. Fire ale imaginarului, trecutului si viitorului apar si dispar, la fel cum episodic se iveste un important personaj, Raspeglio, care se constituie intr-o obsesie a lui Michel, prin cartile bizare pe care le-a scris si al caror secret Michel incearca sa-l patrunda. O aparare, ar spune autorea, de profesie psihanalist, caci iarasi vedem cu Michel, in loc sa se aplece asupra cunoasterii de sine, se centreaza asupra unui personaj cu care pare sa se asemene. Raspeglio apare pentru prima oara intr-o proza scurta a autoarei din Freud Museum (Polirom, 2019), un personaj misterios, considerat specialist intr-un domeniu de nisa, caruia in romanul de fata i se acorda un amplu capitol, care joaca rol de turnanta. De ce romanul poarta titlul Ignoranta, asta ramane sa descopere - sau nu - cititorul. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Ignoranta?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Ignoranta și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Ignoranta scrisă de Ioana Scorus. Ignoranta a apărut în anul 2022. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2022 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Ignoranta este editura LEBADA NEAGRA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura LEBADA NEAGRA aici. Cartea Ignoranta face parte din categoria Categoria: Literatura Romana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 304 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Ignoranta și, de asemenea, sperăm că autorul Ioana Scorus, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII IGNORANTA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde