Rezumat Avangarda literara romaneasca - Nicolae Barna

Antologia cuprinde textele reprezentative ale avangardei literare romanesti, care a dat culturii nume de rezonanta pentru literatura europeana: Tristan Tzara, Gherasim Luca, Barbu Fundoianu-Benjamin Fondane, Eugene Ionesco, dar si scriitori romani de buna calitate Urmuz, Ion Vinea, Sasa Pana, Ilarie Voronca, Virgil Teodorescu sau "clasici" deja, precum Gellu Naum, Geo Bogza, Max Blecher.
Citește tot rezumatul cărții Avangarda literara romaneasca... Cativa dintre autori, azi cvasianonimi, au avut contributii semnificative in afirmarea spiritului de avangarda.   Modernitatea autentica a literaturii romane, fara mari intarzieri pe faza de sincronizare, se probeaza perfect prin prezenta unei consistente literaturi de avangarda.   O sectiune aparte include manifeste, proclamatii, programe si texte eseistice ori publicistice cu valoare de program sau comentariu, apartinand unor grupari de avangarda sau scriitori avangardisti. Antologia e insotita de o prefata, in care antologatorul face o succinta privire de ansamblu asupra avangardei in literatura, dupa care identifica particularitatile ivirii si manifestarii avangardei in cultura romana. Notele biobibliografice, conceptele operationale si bibliografia ii vor servi potentialului cititor drept instrument util pentru buna cunoastere si intelegere a acestui fenomen literar.   Prefata, selectie a textelor, note biobibliografice, concepte operationale si bibliografie de Nicolae Barna. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Avangarda literara romaneasca?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Avangarda literara romaneasca și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Avangarda literara romaneasca scrisă de Nicolae Barna. Avangarda literara romaneasca a apărut în anul 2021. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2021 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Avangarda literara romaneasca este editura STIINTA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura STIINTA aici. Cartea Avangarda literara romaneasca face parte din categoria Litere Critica Literara. Este o carte ușor de citit, are doar 188 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Avangarda literara romaneasca și, de asemenea, sperăm că autorul Nicolae Barna, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde