Rezumat Rusia. O scurta istorie De la Rusia Kieveana Pana in Prezent - Christopher Ward, John Thompson

Cartea de fata reda in mod organizat, cronologic principalele evenimente din istoria Rusiei, de la cea kieveana pana la cea actuala, trecand in revista printre altele, impactul avut de invazia  si ocupatia mongola asupra populatiei si statului in ansamblu, paradoxurile domniei lui Petru cel Mare, perioada Rusiei Kievene de la anul 800-1200, inevitabilitatea Revolutiei din 1917, teroarea stalinista, executiile si deportarile in masa, politicile „reformiste” ale lui Hrusciov si Brejnev, invazia din Afghanistan, razboaiele zonale, reformele lui Gorbaciov, ajungand pana la mandatele lui Putin, interventiile mai recente ale Rusiei in Siria, opozitia lui Navalny, noile relatii ale Rusiei cu SUA si UE.
Citește tot rezumatul cărții Rusia. O scurta istorie De la Rusia Kieveana Pana in Prezent... Ea urmareste sa-i ofere cititorului o relatare  cuprinzatoare, clara referitoare la una dintre cele mai importante puteri ale lumii de la inceputurile sale pana in zilele noastre.   Iata ce ne spune autorul chiar de la primele pagini in acest sens: "Marimea Rusiei creeaza niste provocari speciale pentru oamenii ce locuiesc aici. Cum poate fi administrat un teritoriu atat de imens si bogatiile sale folosite eficient? Cum pot locuitorii sa mentina legatura unii cu ceilalti si sa-si dezvolte un simt al identitatii si niste scopuri comune? Care ar trebui sa fie echilibrul intre controlul de la centru si deciziile luate la nivel local? Dimensiunile uriase ale teritoriului Rusiei au generat niste consecinte strategice importante de-a lungul timpului. In mod paradoxal, aceasta tara imensa e dificil de cucerit dar si de aparat. Inamicii Rusiei au avut intotdeauna batai de cap in invadarea si ocuparea ei.(...) Polonezii, turcii, suedezii, francezii, nemtii au fost urmariti de ghinion si nu au reusit s-o cucereasca” Conform autorului, multe chestiuni legate de istoria Rusiei continua totusi sa fie motive de aprinse dezbateri istoriografice, mai ales cele din perioada moderna si contemporana. Rusia kieveana, a carei dezvoltare, politica si mentalitate se rasfrange si azi asupra istoriei Rusiei contemporane, a fost marcata de un eveniment major, care a insemnat punctul de cotitura al intregii sale evolutii ulterioare si anume adoptarea crestinismului in anul 988. Adoptarea crestinitatii a adus schimbari importante in sanul statului rus, nu numai de ordin religios, ci si in legislatie, politica, educatie, cultura, atitudini si mentalitati. Ni se spune ca "diferentele religioase fata de Occident au constituit timp de secole o bariera serioasa si o sursa de suspiciuni si ostilitate intre rusi si Occident.”   Intinzandu-se pe o atat de vasta suprafata geografica, Rusia este un melanj de culturi, obiceiuri, atitudini si valori. Este surprinsa influenta avuta atat de culturile europeana si asiatica, cat si de cea crestina si musulmana. Pozitia geografica in Eurasia a Rusiei i-a permis acesteia sa fie un punct de rascruce a culturilor si civilizatiilor, o punte intre Occident si Rasaritul asiatic, societatea rusa evoluand intr-un fel aparte, propriu siesi.   Textul, desi e conceput pentru uzul academic, se parcurge cu usurinta si aspectele cele mai importante sunt retinute cu usurinta, pentru ca relatarile sunt foarte clar, curgator si accesibil scrise, bine ordonate si evidentiate si temele importante sintetizate ireprosabil. Gradul de adresabilitate al cartii este datorita acestor calitati ale textului unul larg. Avem de-a face cu o sinteza remarcabila, fara incarcaturi si comentarii inutile, cititorul fiind ajutat sa inteleaga cine sunt rusii, cum au evoluat ca societate si mare putere si de ce sunt ei asa cum sunt. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Rusia. O scurta istorie De la Rusia Kieveana Pana in Prezent?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Rusia. O scurta istorie De la Rusia Kieveana Pana in Prezent și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Rusia. O scurta istorie De la Rusia Kieveana Pana in Prezent scrisă de Christopher Ward, John Thompson. Rusia. O scurta istorie De la Rusia Kieveana Pana in Prezent a apărut în anul 2022. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2022 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Rusia. O scurta istorie De la Rusia Kieveana Pana in Prezent este editura METEOR PRESS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura METEOR PRESS aici. Cartea Rusia. O scurta istorie De la Rusia Kieveana Pana in Prezent face parte din categoria Categoria: Istorie Universala. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 528 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Rusia. O scurta istorie De la Rusia Kieveana Pana in Prezent și, de asemenea, sperăm că autorul Christopher Ward, John Thompson, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII RUSIA. O SCURTA ISTORIE DE LA RUSIA KIEVEANA PANA IN PREZENT PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde