Rezumat Heidi - Johanna Spyri

Heidi este o fetiță rămasă în grija bunicului, un bătrân care trăiește în munți, departe de oameni. Are un suflet mare și îi sunt dragi atât ciobănașul Peter și caprele lui, cât și bunicul cel ursuz.
Citește tot rezumatul cărții Heidi... Ajunsă la familia Sesemann din Frankfurt, Heidi, cu firea ei zburdalinică, nu rezistă prea mult în peisajul sterp de la oraș și se întoarce curând la casa din munți.   Aerul curat și peisajele frumoase schimbă felul de a vedea viața al celor care ajung acolo fie și numai o singură dată.  Fragment din cartea "Heidi" de Johanna Spyri: "Aici locuia Peter căprarul, un băiat de unsprezece ani, care dis-de-dimineaţă cobora în Dorfli să ia caprele spre a le duce la păscut. Abia spre seară se &icîrc;ntorcea el &icîrc;n sat, cu caprele lui. Ajuns în piaţă, vâra două degete în gură şi şuiera şi, la acest semnal, copiii satului dădeau fuga din toate părţile să-şi ia acasă caprele; era, de altfel, singurul moment al zilei când Peter se simţea mai aproape de semenii lui. Acasă, ce-i drept, le avea pe mama şi pe bunica oarbă şi săracă, dar cum el pleca în zori şi nu se &icîrc;ntorcea în vatră decât seara t&acîrc;rziu, nu-şi petrecea acașă, unde s-ar mai fi putut bucura de tovărăşia altor copii, decât timpul cât să-şi bea laptele şi să mănânce o bucată de pâine, şi noaptea, când dormea. Tatăl lui, şi el căprar în tinereţe, murise cu câţiva ani în urmă, răpus într-un accident de muncă, în pădure; mamă, Brigitte, era cunoscută pretutindeni sub numele de Căprăreasa, iar bătrânei &icîrc;i spuneau cu toţii, simplu, Bunica. Dete aşteptă zece minute bune; văzând că nu se mai arătă copiii, urcă un pic mai sus şi privi în jur, dând semne de nerăbdare. Între timp, copiii se abătușeră din drum, căci Peter cunoştea bine toate locurile unde caprele găseau tufe şi smocuri de iarbă fragedă şi aromată şi, pentru a le duce într-acolo, nu se dădea în lături de la nici un ocol. La &icîrc;nceput, fețiţa îl urmări anevoie, sufocându-se &icîrc;n imbrăcămintea ei prea groașă. Nu scotea însă o vorbă şi se uită cu uimire când la Peter, care zburdă desculţ pe pajiştea verde, când la caprele lui ce se căţărâu sprintene, cu picioarele lor subţiri, pe panta abruptă, strecurându-se uşor printre stânci şi tufişuri. " Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Heidi?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Heidi și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Heidi scrisă de Johanna Spyri. Heidi a apărut în anul 2009. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2009 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Heidi este editura HERRA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HERRA aici. Cartea Heidi face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte rezonabil de groasă - are 224 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Heidi și, de asemenea, sperăm că autorul Johanna Spyri, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII HEIDI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde