Rezumat Cheita de aur - Aleksei N. Tolstoi

Aleksei Nikolaevici Tolstoi a fost un scriitor rus care a abordat multe genuri, dar care s-a specializat în literatura SF și romane istorice. În 1936 a scris o adaptare a faimoasei povesti italiene "Pinocchio", reintitulată "Aventurile lui Buratino sau Cheița de Aur".
Citește tot rezumatul cărții Cheita de aur... Personajul principal al povestirii, Buratino, a devenit rapid foarte popular printre cetățenii sovietici de toate vârstele. Tolstoi a scris mai multe cărți pentru copii, prima fiind "Copilăria lui Nikita", o descriere a primilor ani ai fiului său. S-a născut în Nicolaevsk (astăzi Pugaciov), Regiunea Saratov în familia unuia dintre membrii sărăciți ai familiei conților Tolstoi. Tatăl lui, contele Nicolai Aleksandrovici Tolstoi, era un husar pensionat și proprietar de pământuri; mama sa, Aleksandra Leonievna Bostrom (născută Turghenieva, cunoscută și cu numele Aleksandra Tolstoi) era scriitoare de literatură pentru copii. Tolstoi a publicat două romane foarte lungi, "Petru Întâiul"(1929-45), în care a încercat să facă o legătură între politica lui Petru cel Mare și cea a lui Stalin, și "Calvarul (Drumul către Golgota)" (1922-41), în care descria evenimente din perioada 1914 - 1919, inclusiv din războiul civil. Este autorul mai multor piese de teatru. Aleksei Tolstoi este considerat ca fiind autorul unora dintre primele și cele mai bune povestiri științifico-fantastice în limba rusă. Romanele "Aelita" (1923) despre o călătorie spre Marte și Hiperboloidul inginerului Garin (1927) s-au bucurat de popularitate imensă, primul dintre ele fiind ecranizat în 1924. Mai multe filme făcute în Uniunea Sovietică se bazează pe române scrise de Tolstoi. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Cheita de aur?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Cheita de aur și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Cheita de aur scrisă de Aleksei N. Tolstoi. Cheita de aur a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Cheita de aur este editura ANDREAS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ANDREAS aici. Cartea Cheita de aur face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte ușor de citit, are doar 122 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Cheita de aur și, de asemenea, sperăm că autorul Aleksei N. Tolstoi, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII CHEITA DE AUR PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde