Rezumat Copii grozavi - Stanley I. Greenspan

Toți părinții au pentru copiii lor câteva aspirații universale. Ei vor ca aceștia să aibă o viață socială împlinită și să își urmeze propriile visuri. Dar în toate acestea, pierdem esențialul: copiii se nasc gata să învețe, însă numai în interacțiunea directă de zi de zi cu cei dragi și, ulterior, în grupurile sociale reușesc să își dezvolte personalitatea și calitățile.
Citește tot rezumatul cărții Copii grozavi... Având în spate 30 de ani de cercetare și practică clinică, Dr. Stanley Greenspan redefinește calitățile unui copil sănătos din punct de vedere emoțional și intelectual și afirmă: fiecare părinte are capacitatea și mijloacele de a crește „copii grozavi”.  Această carte, scrisă într-un stil plăcut și implicat, ne introduce în universul copiilor aflați în plină dezvoltare, de la cea mai mică vârstă și până în adolescență. El descrie acele calități ale unui copil ce crește armonios și modalitățile în care părinții pot ajuta la dezvoltarea fiecărei calități ale unui „copil grozav”: curiozitatea, empatia, gândirea nuanțată, stima de sine, lejeritatea în comunicare etc. Aceste calități stau la baza succesului social, familial și profesional, iar cea mai importantă în formarea lor este experiență. Astfel, rolul părintelui de companion și ghid este esențial. Fără a ne oferi lecții de viață, autorul ne deschide ochii către trăirile și nevoile copiilor de fiecare vârstă, făcându-ne atenți la micile schimbări pe care le putem introduce fără mult efort în comportamentul nostru pentru a stimula creșterea celor mici. Gabriela Deniz   Cuprins   Prefață de Bernardn Levy Mulțumiri   Introducere         Să creștem copii grozavi   Capitolul 1 Angajamentul     Relaționarea cu ceilalți   Capitolul 2 Empatia Calitatea de a-ți păsa de celălalt   Capitolul 3 Curiozitatea        O minte iscoditoare   Capitolul 4 Comunicarea Forță transformatoare a limbajului   Capitolul 5 Registrul emoțional Efuziune emoțională și echilibru   Capitolul 6 Adevărata stimă de sine Importanța conștiinței de sine   Capitolul 7 Disciplina interioară Perseverență și autocontrolul   Capitolul 8 Creativitate și viziune O viață internă bogată   Capitolul 9 Gândirea logică Cum înțelegem lumea   Capitolul 10 Integritatea morală O chestiune de curaj   Bibliografie Despre autor Index       Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Copii grozavi?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Copii grozavi și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Copii grozavi scrisă de Stanley I. Greenspan. Copii grozavi a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Copii grozavi este editura HERALD - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HERALD aici. Cartea Copii grozavi face parte din categoria Educatie Psihologie. Este o carte rezonabil de groasă - are 295 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Copii grozavi și, de asemenea, sperăm că autorul Stanley I. Greenspan, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII COPII GROZAVI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde