Rezumat Mitologie insulara - Andreea Pastarnac

”Eseurile Andreei Păstârnac reprezintă o reevaluare și o elaborare a câtorva teme mitologice cipriote în relația lor cu surse mitologice din afara insulei, care au alimentat discursurile păstrate în insulă.
Citește tot rezumatul cărții Mitologie insulara... Abordarea temelor mitologice este făcută într-un limbaj modern, dar fără a apela la un aparat intelectual reductiv, într-o manieră care amintește de proiectul lui Roberto Calasso. Teza autoarei este că migrația temelor mitologice a fost însoțită și de adaptarea motivelor rituale din surse din afara Ciprului.   Datorită locului median al insulei, în aproprierea Greciei continentale la nord și al Orientului Apropriat la est, au avut loc interacțiuni interesante, care sunt specifice localităților cipriote. Deși mitologiile antice în zonele menționate au avut și surse comune, cum susțin câțiva cercetători, în special Cyrus Gordon, în cazurile aduse în discuție în eseurile prezente se poate vorbi, mai curând, de interferențe speciale care au modificat temele anterior, după cum insistă autoarea. Exemplul cel mai evident este cariera zeului Melqart, care a ajuns din Tyr, iar funcțiile lui au fost modificate din cauza interferențelor cu Hercule, cu atributele căruia imaginea lui Melqart a fost îmbogățită, într-un proces sintetic interesant. Din alt punct de vedere, acest zeu a fost opozabil în scrierile biblice.   Materialul mitologic este prezentat cu rigoare academică, bazată pe surse scrise și date arheologice adecvate, dar și într-un stil foarte accesibil și atractiv, care transformă lectura într-o experiență plăcută și instructivă. O carte care este recomandată cititorilor curioși de avatarurile temelor din mitologia clasică în regiunile de interacțiune cu alte culturi.” (Moshe Idel, Universitatea Ebraică din Ierusalim)

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Mitologie insulara?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Mitologie insulara și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Mitologie insulara scrisă de Andreea Pastarnac. Mitologie insulara a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Mitologie insulara este editura TRACUS ARTE - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura TRACUS ARTE aici. Cartea Mitologie insulara face parte din categoria Filosofie Romaneasca. Este o carte ușor de citit, are doar 128 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Mitologie insulara și, de asemenea, sperăm că autorul Andreea Pastarnac, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII MITOLOGIE INSULARA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde