Rezumat Adio, Ghencea! - Mihai S. Florea

Cartea conține două nuvele: "Timpul înstrăinării" și "Iubire în Ghencea". "Deși cele două nuvele au teme și stiluri diferite, le unește scopul ilustrării trăirilor și a mentalității locuitorilor mahalalei și mai apoi cartierului Ghencea, începând cu sfârșitul războiului și până în zilele noastre." (extras din Cuvânt înainte).
Citește tot rezumatul cărții Adio, Ghencea!... "În ”Timpul înstrăinării”, inspirat de copilăria mea, inclusiv de pasiunea pentru futbol și pentru echipa CSCA sau CCA, precursoare a ”Stelei de azi”, am vrut să fac cunoscute atât foamea, privațiunile, lipsurile sau umilințele îndurate de copiii acelei perioade, cât și decăderea cartierului pe măsura dezvoltării noului regim. Acestea toate vor determina la generația mea, - cea supranumită ”copiii războiului” pentru că născuți în 1945 în Regat, am fost concepuți în toiul calvarului din 1944, - nostalgia spiritului interbelicul și slăbirea sentimentului apartenenței locale. Numele nuvelei vine de la trei tipuri de înstrăinare găsite în cartier: a țăranilor și veneticilor veniți după colectivizare aici, a celor ca mine care pleacă – spre exemplu la liceul militar – și în final, a românilor care părăsesc țara după 1977 și mai ales după 1989… Denumirea celei de-a doua nuvele, ”Iubire în Ghencea”, pleacă deasemenea de la unele întâmplări reale, în care am căutat să ”cîntăresc” Venus cu Madona, respectiv iubirea pasională cu cea pură, adevărată. Ambele nuvele au ca finalizare părăsirea cartierului tocmai din cauza dispariției parfumului și cunoștințelor de altă dată, de aici și numele cărții." -  Mihai S. Florea Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Adio, Ghencea!?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Adio, Ghencea! și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Adio, Ghencea! scrisă de Mihai S. Florea. Adio, Ghencea! a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Adio, Ghencea! este editura TRACUS ARTE - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura TRACUS ARTE aici. Cartea Adio, Ghencea! face parte din categoria Nuvele, Schite, Povestiri, Fabule. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 502 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Adio, Ghencea! și, de asemenea, sperăm că autorul Mihai S. Florea, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII ADIO, GHENCEA! PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde