Rezumat Lanul cu sarme intinse - Catalina Matei

În urmă cu ceva vreme am sfătuit-o – și chiar cu o oarecare insistență – pe Cătălina Matei să nu se grăbească să publice volumul de debut pe care îl tot monta și-l croșeta, dorindu-i să debuteze mai bine decât intuiam cao va face în acel moment.
Citește tot rezumatul cărții Lanul cu sarme intinse... Ceea ce am citit acum în Lanul cu sârme întinse îmi amintește de poezia sa de acum un an și jumătate sau doi, dar autoarea trage în cele din urmă linie, că la sfîrșitul oricărei perioade de creștere & acumulări . Destule lucruri schimbate, tăieturi, elipse & insolitări care îmi reconfirma ideea că un poet nou, pentru a fi astfel, trebuie să aducă o combinație numai a lui de atitudine, orgoliu, intensitate, luare pe cont propriu a ”vânătorii dinăuntru„, adică de adevăr și pregnanta în ceea ce se decide să arate lumii. Iar toate acestea ( nu năzuințele oarbe, nu diversele bovarisme literare, nu dorința cu orice preț de a fi numit astfel ) fac din cineva care scrie versuri – fie că este conștient de asta , fie că nu, fie ca o acceptă, dar mai ales dacă i se împotrivește din toate puterile – un poet. Claudiu Komartin Cătălina Matei, absolventa a Conservatorului  și a masteratului de Teorie Literară Comparată al Facultății de Litere, scrie și poezie – o poezie de aucte viziuni și trăiri. Am fost plăcut surprins s-o descopăr în acestă calitate la una din întrunirile Cenaclului Universitas, născut după mai bine de două decenii – pentru doar câteva luni – la Facultatea de Litere din București. ” Libertate e când refuzi ”, scrie Cătălina Matei. Cu alte cuvinte, ești liber când îți poți îngădui să sfidezi nevoia, nevoile, și să te bucuri  ” s-o să iei de la capăt  ”. În aceste poeme de notație crudă, intoleranță se celebrează rupturi, gesturile sunt violente, verbele sunt casante, obiectele însăși sunt agresive. Corpul e evocat în ipostazele sale mai cu seamă carnale. Observația de ordin moral țîșnește în plin văcaarm al instinctelor: ” ea urlă, ei urlă / așa se văd mai bine ”. Aștept cu încredere și curiozitate al doilea volum al Cătălinei Matei. Mircea Martin

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Lanul cu sarme intinse?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Lanul cu sarme intinse și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Lanul cu sarme intinse scrisă de Catalina Matei. Lanul cu sarme intinse a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Lanul cu sarme intinse este editura TRACUS ARTE - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura TRACUS ARTE aici. Cartea Lanul cu sarme intinse face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte subțirică, are numai 56 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Lanul cu sarme intinse și, de asemenea, sperăm că autorul Catalina Matei, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII LANUL CU SARME INTINSE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde