Rezumat Convorbiri cu Mircea Daneliuc - Alexandru Petria

Volumul cuprinde 4 interviuri realizate de Alexandru Petria cu marele regizor, scenarist și prozator Mircea Daneliuc în perioada aprilie-septembrie 2013. Dialogurile, excelent conduse de autorul volumului, conduc spre creionarea unui portret unic în viața culturală contemporană de la noi.
Citește tot rezumatul cărții Convorbiri cu Mircea Daneliuc... O carte ca rezultat al unui exercițiu de sinceritate, intransigentă și lipsa de sfială cu care Mircea Daneliuc ne-a obișnuit de-a lungul timpului, în toate ramurile culturale în care a excelat. Despre autor: Alexandru Petria (n. 1968) a debutat în revista Tribună, în 1983. A publicat următoarele volume: Neguțătorul de arome (poezii, 1991), 33 de poeme (1992), Zilele mele cu Renată (roman, 2010), Deania neagră (proză scurtă, 2011), Călăul harnic (poezii, 2012) și Rugăciuni nerușinate & alte chestii (poezii, 2013). A colaborat cu poezie, proză și interviuri la toate revistele literare importante din țară. După 1989, devine șeful Comisiei pentru Abuzuri și Drepturile Omului în cadrul CPUN Dej și, alături de câțiva prieteni, a pus bazele săptămânalului dejean Gazeta someșeana. A fost redactor și reporter la mai multe publicații: Zig-zag, Cotidianul, Hermes, Partener, Monitorul de Someș. A fondat propria publicație, cu apariție lunară, Realitatea de Bistrița-Năsăud, Dej și Gherla, al cărei director este în prezent. Poeziile sale au fost traduse în catalană, maghiară, franceză, spaniolă și olandeză. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Convorbiri cu Mircea Daneliuc?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Convorbiri cu Mircea Daneliuc și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Convorbiri cu Mircea Daneliuc scrisă de Alexandru Petria. Convorbiri cu Mircea Daneliuc a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Convorbiri cu Mircea Daneliuc este editura ADENIUM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ADENIUM aici. Cartea Convorbiri cu Mircea Daneliuc face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte rezonabil de groasă - are 214 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Convorbiri cu Mircea Daneliuc și, de asemenea, sperăm că autorul Alexandru Petria, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde