Rezumat Citind cartile de azi - Dan Cristea

Citind cărțile de azi reunește o selecție din cronicile publicate în perioada 2008-2013 de criticul și istoricul literar Dan Cristea în Luceafărul de dimineață. În discursuri echilibrate, criticul își temperează și își nuanțează atît superlativele, cît și replicile acide, astfel încît, la finalul lecturii, se conturează segmentul unui cerc multicolor și savuros, care înglobează cinci ani de istorie a literaturii române, unde își găsesc locul deopotrivă debutanți și autori consacrați.
Citește tot rezumatul cărții Citind cartile de azi...   „Am citit Războiul gustului, admirabila carte a lui Philippe Sollers, publicată la noi în 2002, după ce scrisesem cronica literară la volumul lui Lucian Raicu O sută de scrisori din Paris. Urmînd cronologia aparițiilor, ar fi trebuit, de fapt, ca ordinea să fie inversă, și anume să citesc mai întîi cartea mult discutatului autor francez. Dar nu despre asta e vorba acum, deși comentariile criticului au avut (printre altele) și meritul de a mă duce mai repede spre carte. Din textul lui Raicu am reținut însă o frază năucitoare, aparținînd lui Sollers, pe care am citat-o la vremea respectivă, dar pe care o reproduc și aici, drept semn că ader la ea cu toată convingerea: «Actul cel mai revoluționar constă astăzi în a deschide o carte într-o bibliotecă și în a o citi, gîndind ceva despre ea». Lăsînd deoparte conotațiile cuvîntului «revoluționar», cam ceea ce face o cronică literară se regăsește și în acest îndemn implicit: a deschide o carte astăzi, într-un timp și în împrejurări de marginalizare a literaturii.” (Dan Cristea) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Citind cartile de azi?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Citind cartile de azi și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Citind cartile de azi scrisă de Dan Cristea. Citind cartile de azi a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Citind cartile de azi este editura CARTEA ROMANEASCA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEA ROMANEASCA aici. Cartea Citind cartile de azi face parte din categoria Litere Filologie. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 448 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Citind cartile de azi și, de asemenea, sperăm că autorul Dan Cristea, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII CITIND CARTILE DE AZI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde