Rezumat Discurs asupra inegalitatii. Contractul Social - Jean-Jacques Rousseau

Din cuprins: - Despre cele dintîi societăți; - Dreptul celui mai tare; - Despre sclavaj; - Despre pactul social; - Suveranitatea este inalienabilă; - Suveranitatea este indivizibilă. Venerat de unii, detestat de alții, Jean­Jacques Rousseau și­-a asumat destinul personal și public, lăsînd fiecărei generații și fiecărui grup social libertatea interpretării operei sale după propria înțelegere și propriile interese.
Citește tot rezumatul cărții Discurs asupra inegalitatii. Contractul Social... Inegală și contradictorie, posteritatea sa cunoaște ipostaze opuse: idol al Revoluției de la 1789 și al Comunei din Paris de la 1871, dușman al Restaurației de după 1815, Rousseau rămîne fondatorul teoriei suveranității poporului prin exercitarea "voinței generale", pregătind astfel, în viziunea unora, democrația directă, iar în a altora, dictatura totalitară. Mesajul teologico­politic transmis în cartea pe care Editura Institutul European o oferă publicului larg (cuprinzînd cele două opere fundamentale pentru gîndirea iluministului francez, una în traducerea lui S. Antoniu și cealaltă în traducerea lui N. Dascovici, cu un studiu introductiv de Anton Carpinschi) este unul unitar și sincretic de interes major. Desigur, Rousseau trăiește, observă și scrie într­-o anumită societate dar, dincolo de critica societății de status și a ordinii absolutist-­monarhice, el vrea să identifice principiul râului în lumina unei lumi rațional reconstruite. El pune în cauză societatea în sine, ordinea socială în ansamblu, în numele unei ipotetice și idilice "stări naturale" ce­i servește drept reper valoric și model. Anton Carpinschi Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Discurs asupra inegalitatii. Contractul Social?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Discurs asupra inegalitatii. Contractul Social și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Discurs asupra inegalitatii. Contractul Social scrisă de Jean-Jacques Rousseau. Discurs asupra inegalitatii. Contractul Social a apărut în anul 2006. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2006 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Discurs asupra inegalitatii. Contractul Social este editura INSTITUTUL EUROPEAN - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura INSTITUTUL EUROPEAN aici. Cartea Discurs asupra inegalitatii. Contractul Social face parte din categoria Filosofie Universala. Este o carte rezonabil de groasă - are 248 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Discurs asupra inegalitatii. Contractul Social și, de asemenea, sperăm că autorul Jean-Jacques Rousseau, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde