Rezumat Turnul din Basel - Adam Lebor

O istorie palpitantă a celei mai enigmatice bănci a lumii Numele lui Adam LeBor este binecunoscut cititorilor unor publicații prestigioase (”The Times”, ”The Economist”, ”Monocle”, ”Financial Times” s.a) dar și amatorilor de cărți bune.
Citește tot rezumatul cărții Turnul din Basel... A scris despre războaiele din fosta Iugoslavie, a cercetat în amănunt prăbușirea comunismului și a acordat o atenție necruțătoare modului în care bancherii au închis ochii - cu tot profitul de rigoare! - asupra genocidului orchestrat de Hitler. Despre ”Turnul din Basel” spune că ”este o carte despre rețele, conexiuni și despre exercitarea puterii sub acoperire (...), o cronică de investigație neautorizată a Băncii Reglementelor Internaționale”. Pe lângă bibliografie și documente din arhive – într-o cantitate impresionantă! – LeBor a reușit, ca orice bun jurnalist de investigații, să se informeze din surse directe, din interiorul BIS (Bank for International Settlements = Banca Reglementelor Internaționale). Primul președinte al BIS, Gates McGarrah,  spunea, în 1931: „Banca este complet exclusă de la orice formă de control guvernamental sau politic.” Se pare că nici astăzi nu are un alt statut… Dacă pe la începuturile istoriei sale, BIS își mască intrarea discret, pe lângă o ciocolaterie, astăzi ocupă un bloc circular, cu 18 etaje, care domină arogant și somptuos peisajul orașului Basel. Ce se întâmplă acolo? Iată: ”Cel mai exclusivist club din lume are optsprezece membri. Aceștia se adună o dată la două luni, într-o duminică seara la ora șapte, în sala de conferințe „E” a unui bloc-turn circular ale cărui ferestre au vedere spre gara din Basel. Discuția lor durează o oră, poate o oră și jumătate. (…) ” Aici se înnoadă și se deznoadă finanțele lumii, căci BIS nu se rezumă doar la Europa, tentaculele sale se întind până în Japonia, Hong Kong sau SUA. Și asta încă de la începuturile existenței sale, când aurul stocat aici provenea din surse deloc acceptabile. Cum ar fi dintîi, ochelarii și ceasurile  evreilor asasinați în lagărele de exterminare. Adam LeBor demonstrează cu argumente înatacabile că BIS ar putea fi comparată cu o distinsă aristocrată care, sub rochia scumpă, strălucitoare, are desuuri foarte murdare. Dar acesta este un secret păstrat cu strășnicie! La fel cum este păstrat și secretul deviațiilor mintale sau comportamentale de care au suferit unii dintre ”corifeii” BIS.  Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Turnul din Basel?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Turnul din Basel și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Turnul din Basel scrisă de Adam Lebor. Turnul din Basel a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Turnul din Basel este editura GLOBO - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura GLOBO aici. Cartea Turnul din Basel face parte din categoria Istorii Secrete. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Turnul din Basel și, de asemenea, sperăm că autorul Adam Lebor, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
1 secunde