Rezumat Romania: Supravietuire Si Afirmare Prin Diplomatie In Anii Razboiului Rece Vol.3 - Nicolae Ecobescu

 Anul 2014, AN ANIVERSAR de evenimente care au marcat decisiv istoria umanității, este unul similar și privindu-l din perspectiva preocupării care a dat naștere proiectului care continuă să ne anime și să capteze deplina noastră atenție: Împlinirea unei jumătăți de secol de la momentul adoptării Declarației din 22 aprilie 1964.
Citește tot rezumatul cărții Romania: Supravietuire Si Afirmare Prin Diplomatie In Anii Razboiului Rece Vol.3... Definind orientările fundamentale și principalele direcții de acțiune ale României în domeniul politicii externe și activităților sale diplomatice, documentul avea să intre cu justificat temei în conștiința publică drept Declarația de independență.    Înscriindu-se pe traiectoria conceptuală expusă în primele două volume, volumul actual – cel de-al treilea din seria România: Supraviețuire și afirmare prin diplomație în anii Războiului Rece – oferă noi dovezi convingătoare ale perseverenței și creativității demonstrate în aplicarea Declarației, al cărui țel suprem era asigurarea dreptului la existența liberă și independență a statului roman.    Își dezvăluie, în această ordine de idei, sensul său plenar capitolul intitulat Consolidarea independenței față de Moscova – constanța a politicii externe românești și deopotrivă, semnificația strategică a dezvoltării relațiilor de prietenie și colaborare ale României cu Republica Populară Chineză și Iugoslavia, vecină pe granița de Vest a țării. Însemnătatea deosebită a extinderii relațiilor bilaterale cu țările vestice, inclusiv colaborarea în probleme internaționale de interes comun, este reliefată de capitolul Tot mai aproape de Occident, în timp ce capitolul despre cooperarea extinsă și solidaritatea României cu țările în curs de dezvoltare, abordează, în premieră, relațiile sale cu statele africane și cele din America Latină.     O atenție aparte a fost acordată contribuției României ca mediator sui generis în soluționarea marilor crize internaționale, fiind prezentate, argumentat, patru cazuri în care poziția politică, gradul de implicare și/sau reușitele diplomației române au beneficiat de recunoaștere și aprecieri deosebite din partea statelor direct implicate (SUA, Egipt, Israel).     Comparativ cu volumele 1 și 2, prezentul volum reunește, într-o expunere diacronică, un număr considerabil mărit de documente de arhivă, în care sunt consemnate convorbirile dintre conducătorii regimului de la București cu șefi de state și alte personalități străine de prim rang. Acestea se impun atenției prin conținutul lor tematic extins și variat, dar și, în egală măsură, prin originalitate și autenticitate.     Prin varietatea temelor examinate și tratarea lor conform rigorilor cercetării științifice, volumul ilustrează convingător, cu forța argumentelor extrase preponderent din documente de arhivă declasificate, consecvență, ingeniozitatea și profesionalismul cu care au fost puse în operă liniile directoare, rațiunile politice și principiile de drept ale Declarației din aprilie 1964, în activitatea de politică externă și acțiunile diplomatice multiforme ale României, conferindu-le substanța, coerentă și credibilitate. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Romania: Supravietuire Si Afirmare Prin Diplomatie In Anii Razboiului Rece Vol.3?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Romania: Supravietuire Si Afirmare Prin Diplomatie In Anii Razboiului Rece Vol.3 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Romania: Supravietuire Si Afirmare Prin Diplomatie In Anii Razboiului Rece Vol.3 scrisă de Nicolae Ecobescu. Romania: Supravietuire Si Afirmare Prin Diplomatie In Anii Razboiului Rece Vol.3 a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Romania: Supravietuire Si Afirmare Prin Diplomatie In Anii Razboiului Rece Vol.3 este editura CETATEA DE SCAUN - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CETATEA DE SCAUN aici. Cartea Romania: Supravietuire Si Afirmare Prin Diplomatie In Anii Razboiului Rece Vol.3 face parte din categoria Istoria Romanilor. Este o carte 806 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Romania: Supravietuire Si Afirmare Prin Diplomatie In Anii Razboiului Rece Vol.3 și, de asemenea, sperăm că autorul Nicolae Ecobescu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII ROMANIA: SUPRAVIETUIRE SI AFIRMARE PRIN DIPLOMATIE IN ANII RAZBOIULUI RECE VOL.3 PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde