Rezumat O adevarata familie - Mircea Gheorghe

Un volum de proză scurtă în care personajele, veritabile ființe de hîrtie, au aparenta unor ființe inutile, evoluând conform unui scenariu lipsit de patetism, în decoruri când decolorate, când foarte puternic stilizate.
Citește tot rezumatul cărții O adevarata familie...   „Autorul are darul de a alege din magma lumii situațiile și personajele care permit uneori glisarea spre neprevăzut ori spre semnificativ, spre «general uman», aș spune. E un dar pe care îl avea Gogol, dar și, de pildă, Caragiale. Prin aceste nume am și semnalat două dimensiuni discrete ale tipului de talent literar al autorului. L-aș adăuga pe Cehov, pentru bunăvoința ușor malițioasă pe care o arătă personajelor sale. Din cîteva tuse, personajele sînt cu toate memorabile, nu-ți mai ies din minte.”   Liviu Antonesei   „Scriitor din emigrație, Mircea Gheorghe e demn de felicitări nu numai pentru vîrsta de 70 de ani împlinită recent, ci mai ales pentru vivacitatea scrisului său. El își alege subiectele, de regulă, din viața românilor de peste Oceanul Atlantic. Știe bine despre ce scrie, are farmec, niciun pic de morgă și mult umor. Textele sînt divizate în secvențe scurte, constituind un fel de „treatment”-uri pentru scurtmetraje de calitate. Autorul are ochi de cineast și deține arta de a ne face să vedem alături de el momentele (și schițele) contemporane pe care le înfățișează simplu, direct, precis. Oferă cititorilor o lectură agreabilă care binedispune. Cu proză și cu eseurile lui Mircea Gheorghe nu m-am plictisit niciodată.”   Horia Gârbea   „Glisind printr-un spațiu deopotrivă șocant și tern, contrariant și amuzant, umil și țanțoș, personajele lui Mircea Gheorghe au coloratura și dau dimensiunea unei pitorești periferii românești, mutată peste Ocean.”   Nicolae Turtureanu Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi O adevarata familie?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând O adevarata familie și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie O adevarata familie scrisă de Mircea Gheorghe. O adevarata familie a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea O adevarata familie este editura ADENIUM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ADENIUM aici. Cartea O adevarata familie face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte rezonabil de groasă - are 238 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând O adevarata familie și, de asemenea, sperăm că autorul Mircea Gheorghe, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII O ADEVARATA FAMILIE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde