Rezumat Literatura in totalitarism 1959-1960 vol. VI: La rascruce de generatii - Ana Selejan

Literatură în totalitarism. 1959-1960. La răscruce de generații încheie procesul de documentare și studiere sine ira et studio a fenomenului literar românesc din perioada 1949-1960. Cărțile Anei Selejan despre realismul socialist, cele șase volume ale Literaturii în totalitarism apărute începînd din anul 1994 și cele despre preistoria lui (Trădarea intelectualilor și Reeducare și prigoana), sînt primele de acest gen în spațiul literaturii est-europene.
Citește tot rezumatul cărții Literatura in totalitarism 1959-1960 vol. VI: La rascruce de generatii... Ele constituie cele mai prețioase instrumente, indispensabile pentru cunoașterea și aprofundarea realismului socialist – care a marcat politic istoria literaturii și a funcționat ca o frînă în evoluția ei. Cu fiecare reeditare, ele devin o valoroasă sursă de documente și imbold spre cercetare pentru noile generații de istorici literari și cititori.   „Mirarea mea continuă, pe parcursul documentării, a fost aceasta: cum o masă mare de scriitori (și ceilalți artiști) de vîrste și valori literare diferite au putut fi dirijați spre o creație străină de legile și funcțiile esteticului de o mînă de critici și ideologi literari, toți tineri, toți pătimași, toți fără operă, atenți la păstrarea purității politice și la difuziunea largă a paradigmei, bucuroși să fie „rotițe” eficiente în mecanismul ideologizării publicului prin scrieri (Paul Georgescu, Ion Vitner, Ov.Ș. Crohmălniceanu, Radu Popescu, Savin Brațu, Mihail Petroveanu, M. Gafiță, Andrei Băleanu, N. Tertulian, M. Novicov, Georgeta Horodincă ș.a.), și cum se conformă această masă de creatori la toate sugestiile aberante ale acestora.” (Ana Selejan) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Literatura in totalitarism 1959-1960 vol. VI: La rascruce de generatii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Literatura in totalitarism 1959-1960 vol. VI: La rascruce de generatii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Literatura in totalitarism 1959-1960 vol. VI: La rascruce de generatii scrisă de Ana Selejan. Literatura in totalitarism 1959-1960 vol. VI: La rascruce de generatii a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Literatura in totalitarism 1959-1960 vol. VI: La rascruce de generatii este editura CARTEA ROMANEASCA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEA ROMANEASCA aici. Cartea Literatura in totalitarism 1959-1960 vol. VI: La rascruce de generatii face parte din categoria Litere Critica Literara. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 472 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Literatura in totalitarism 1959-1960 vol. VI: La rascruce de generatii și, de asemenea, sperăm că autorul Ana Selejan, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII LITERATURA IN TOTALITARISM 1959-1960 VOL. VI: LA RASCRUCE DE GENERATII PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde