Rezumat O Revista Culturala In Comunism . Gazeta Literara 1954-1968 - Luminita Marcu

Proiect editorial finanțat de Administrația Fondului Cultural Național   Monografie a Gazetei literare, cea mai importantă revista culturală a perioadei 1954-1968, cartea Luminiței Marcu radiografiază fiecare număr al revistei, alăturînd descrierii conținutului comentarii și explicații de context istoric și cultural.
Citește tot rezumatul cărții O Revista Culturala In Comunism . Gazeta Literara 1954-1968... Lucrarea nu-și propune o evaluare artistică sau morală a articolelor, interviurilor, cronicilor sau opiniilor publicate în această revistă, ci o reconstituire istorică a unui organ de presă care a jucat un rol esențial în viața culturală a României. Capitolele urmăresc cronologic, într-o structură anuală, activitatea acestei publicații, începînd cu anul 1954 și terminînd cu anul 1968, cînd Gazeta literară își încetează apariția, pentru a se transforma, cu o structură și o redacție diferite, în revista România literară, cea care există și astăzi.   „Cartea este o excelentă teza de doctorat, din a cărei comisie am făcut parte și care a fost, de altfel, notată cu Summa cum laude, calificativul maxim, în 2010, la Universitatea din București. Fără să fie lipsită de accente eseistice, partea cea mai importantă a acestei lucrări este de natură documentară. Este remarcabilă descrierea numerelor de revistă «du jour au jour», lucrarea fiind un demers riguros și o premieră în ceea ce privește studierea detaliată, la firul ierbii, a celei mai importante reviste literare a epocii.” (Paul Cornea)   „Luminița Marcu a scris un studiu captivant, dens, pătrunzător și riguros despre aventura unei publicații care a fost deopotrivă vîrf de lance al stalinismului cultural și adăpost pentru unii intelectuali ostili ferocelui dogmatism oficial. M-a impresionat modul elegant și subtil în care a reușit să facă distincții pe care mulți le pierd din vedere. Este vorba, aici, de ceea ce se cheamă inteligența morală. Concluziile sînt, de asemenea, remarcabile și fac un act de restituire a unui impresionant și prea puțin știut itinerariu al demnității, cel al lui Matei Călinescu.” (Vladimir Tismăneanu) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi O Revista Culturala In Comunism . Gazeta Literara 1954-1968?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând O Revista Culturala In Comunism . Gazeta Literara 1954-1968 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie O Revista Culturala In Comunism . Gazeta Literara 1954-1968 scrisă de Luminita Marcu. O Revista Culturala In Comunism . Gazeta Literara 1954-1968 a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea O Revista Culturala In Comunism . Gazeta Literara 1954-1968 este editura CARTEA ROMANEASCA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEA ROMANEASCA aici. Cartea O Revista Culturala In Comunism . Gazeta Literara 1954-1968 face parte din categoria Litere Filologie. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 352 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând O Revista Culturala In Comunism . Gazeta Literara 1954-1968 și, de asemenea, sperăm că autorul Luminita Marcu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII O REVISTA CULTURALA IN COMUNISM . GAZETA LITERARA 1954-1968 PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde