Rezumat Amintiri Despre Regele Carol I - Sidney Whitman

Editate după volumul de memorii consemnate de Mite Kremnitz și cu o introducere de Sidney Whitman   Cartea de față este o editare prescurtată a volumului cu titlul original în limba germană „ Aus dem Leben Konig Karls von Rumanien.
Citește tot rezumatul cărții Amintiri Despre Regele Carol I... Aufzeichnungen eines Augenzeugen” („Din viața Regelui Carol I al României. Însemnările unui martor ocular”), ce conține memorii ale regelui redactate de scriitoarea Mite Kremnitz. Volumul înfățișează biografia și personalitatea acestuia și descrie evenimentele principale (de la naștere până în anul 1899) petrecute în viața lui și a poporului căruia i-a devenit monarh în 1881. A fost editat de Sidney Whitman în 1899, ca „ o lucrare pe care orice om politic ar trebui s-o consulte dacă nu dorește să rămână în necunoștință de cauză în privința multor aspecte din istoria politică a vremurilor noastre și mai ales din istoria Chestiunii Orientale”. Este un document istoric de mare interes, care conține, printre altele, scrisori importante din partea prințului Bismarck , împăratului Wilhelm, împăratului Frederick, țarului Rusiei, împărătesei Victoria și Napoleon al III lea. Publicând-o în vremea în care regele era pe tronul țării pe care o slujea cu iubire și devotament, editorul cărții ne mărturisește: „Dacă am insistat oarecum pe îndelete asupra caracteristicilor personale ale regelui și a metodelor lui politice, am făcut-o pentru a-l ajuta pe cititor să înțeleagă ce fel de om este și astfel să-și facă o idee clară despre cauză și efect atunci când apreciază felul în care aparent imposibil ul s-a dezvoltat în realitate. Lucrul acesta pare cu atât mai necesar, cu cât Amintirile… în sine – într-o măsură mai mare un jurnal decât o biografie – sunt concepute într-un spirit de rară imparțialitate. Mai cu seamă scrisorile adresate regelui de către tatăl său – care ne oferă ocazia de a descoperi o relație fermecătoare între tată și fiu – fac cinste spiritului neînfricat al celui din urmă prin publicarea lor, iar franchețea cu care sunt prezentate situațiile cele mai dureroase nu pot să nu atragă simpatia și respectul cititorului. Ba chiar cartea conține pasaje pe care mulți narcisiști ar evita să le publice. Dar tocmai aceasta îi imprimă pecetea neprețuită a adevărului, lăsând în același timp cititorului libertate a totală de a-și formula propriile lui judecăți.”

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Amintiri Despre Regele Carol I?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Amintiri Despre Regele Carol I și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Amintiri Despre Regele Carol I scrisă de Sidney Whitman. Amintiri Despre Regele Carol I a apărut în anul 2014. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2014 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Amintiri Despre Regele Carol I este editura METEOR PRESS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura METEOR PRESS aici. Cartea Amintiri Despre Regele Carol I face parte din categoria Memorii Jurnal. Este o carte rezonabil de groasă - are 215 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Amintiri Despre Regele Carol I și, de asemenea, sperăm că autorul Sidney Whitman, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII AMINTIRI DESPRE REGELE CAROL I PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde