Rezumat Vremea moroiului - Viorica Raduta

Vremea Moroiului nu se încheie la sfîrșitul romanului. Ea are o durată imemorială și nu ține cont de loc – guvernează acolo unde destinele unor comunități umane sunt intersectate și deturnate de apariția unor personalități excepționale ale istoriei.
Citește tot rezumatul cărții Vremea moroiului... Viorica Răduță surprinde un astfel de moment de întîlnire și repercusiunile lui.   „Vremea Moroiului este un roman despre Final, un roman situat în două lumi (pentru a parafraza titlul precedentului roman al Vioricăi Răduță); Larisa Banu, o profesoară, își petrece ultimele zile pe acest pămînt. E vorba mai cu seamă de cele 40 de zile cînd sufletul mai zăbovește, se zice, pe ici, pe colo. Astfel, personajul-liant accede în orice loc și în orice mod, de la conștiințele apropiaților (de pildă, de pe Facebook) la Palatul prezidențial din București, de la subteran la celest și din prezent spre trecut. Textul se construiește în jurul a două mari instanțe: personajul descris, Moroiul, și personajul suprauman, Bucureștiul. Pe scurt, vremea Moroiului în Capitala de acum și dintotdeauna.” (Dan Gulea)   „Dacă întîmplător doamna Viorica Răduță s-ar fi născut bărbat, configurația valorică a literaturii române contemporane era acum fără îndoială alta. Cine se îndoiește de acest adevăr este suficient să citească acest roman puternic și fascinant al unui scriitor de prima linie, intitulat Vremea Moroiului, și se va convinge. În plus, va avea revelația că realismul magic – concept așezat de critică în siajul literaturii sud-americane – nu este în primul rînd și neapărat o chestiune de geografie (nici măcar literară), ci, fundamental, una de stilistică și de viziune.” (Gelu Negrea)   „Noul roman al Vioricăi Răduță reduce simbolistică dezlănțuită în favoarea realismului și a criticii sociale. Deși startul este de pe linia durerii și a vocii oaselor, a morții și crimei adică, povestea se aruncă în real cu poftă și filmează un București concomitent balcanic și dezumanizat la modul capitalist. Rezultă un intens colorit local, cu semnalizări subtile și acute. În opinia mea, este cea mai implicată și mai palpabilă carte de proză a autoarei.” (Felix Nicolau) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Vremea moroiului?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Vremea moroiului și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Vremea moroiului scrisă de Viorica Raduta. Vremea moroiului a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Vremea moroiului este editura CARTEA ROMANEASCA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEA ROMANEASCA aici. Cartea Vremea moroiului face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 304 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Vremea moroiului și, de asemenea, sperăm că autorul Viorica Raduta, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII VREMEA MOROIULUI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde