Rezumat Muscand din moarte ca din ciocolata - Cela Varlam

În romanul Mușcînd din moarte ca din ciocolată, Cela Varlam își asumă trăirea insuportabilului, pentru a da glas unui avertisment adresat întregii omeniri.   O scenă de o violență halucinantă deschide paginile acestei cărți.
Citește tot rezumatul cărții Muscand din moarte ca din ciocolata... Istria. Locuitorii unui sat istro-roman, comunitate din care fac parte preadolescentă Ena și familia ei, sînt ridicați, într-o noapte, de un comando sîrbesc, care-i transporta într-o zonă carstică, unde sînt împușcați și/sau împinși în crevasele abisale ale locului. Erau anii cînd armata lui Tito trecuse la purificări etnice, recurgînd la metode asemănătoare cu cele ale fostului ocupant. Între Ena și Filip, ofițerul țitoist, șeful comandoului ucigaș, dar și salvatorul fetei, se dezlănțuie o iubire răvășitoare, în care victima și călăul traversează, după terminarea războiului, îmbrățișați sau măcinați de strigăte și despărțiri, drama comunităților din sud-estul european. Exodul oamenilor de oriunde spre lagărele de refugiați din Europa, încercînd să scape de tăvălugul „vremurilor noi”, destinele celor din spatele sirmelor ghimpate, care decid că și-au găsit acolo căminul, pun împreună toate personajele romanului într-o construcție ce nu-și găsește analog în proza românească actuală. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Muscand din moarte ca din ciocolata?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Muscand din moarte ca din ciocolata și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Muscand din moarte ca din ciocolata scrisă de Cela Varlam. Muscand din moarte ca din ciocolata a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Muscand din moarte ca din ciocolata este editura CARTEA ROMANEASCA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEA ROMANEASCA aici. Cartea Muscand din moarte ca din ciocolata face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 328 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Muscand din moarte ca din ciocolata și, de asemenea, sperăm că autorul Cela Varlam, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII MUSCAND DIN MOARTE CA DIN CIOCOLATA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde