Rezumat Noaptea de garda - Ionelia Cristea

Cîștigătoarea Concursului de Debut al Editurii Cartea Românească, ediția 2014 Noaptea de gardă este un volum dur, construit din patru secvențe, care prezintă evoluția  unui medic neurolog prin toate etapele vieții profesionale.
Citește tot rezumatul cărții Noaptea de garda... Vorbim în această carte de un amalgam motivațional, de disecții pe cadavre în săli de anatomie, de aspirații profesionale de tot felul, de gărzi, pacienți, pierderi, tulburări și devieri emoționale, precum și de crize existențiale, ancorate  în „datele” unei povestiri autobiografice cu inserturi de specialitate. „Primul lucru care surprinde la acest debut este chiar flexibilitatea structurii poetice, disponibilitatea materiei de a se reorganiza pe diverse registre, fie ele gingașe, fie macabre, dure sau tehnice. Nu avem aici o poezie care să-și lase cititorul în zona comodă, călduță a previzibilului, ci una care se joacă (serios, bineînțeles) cu planuri aparent ireconciliabile. Un expresionism autentic, polemic, visceral.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)   „Volumul a fost scris în patru ani. Scriu foarte rar, din lipsă de timp. Am constatat finalizînd cartea cît de benefică a fost această experiență, realizată prin introspecție și raportare la evenimente esențiale pentru mine, apropiindu-mă totodată și de funcția terapeutică a literaturii.” (Ionelia Cristea) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Noaptea de garda?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Noaptea de garda și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Noaptea de garda scrisă de Ionelia Cristea. Noaptea de garda a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Noaptea de garda este editura CARTEA ROMANEASCA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEA ROMANEASCA aici. Cartea Noaptea de garda face parte din categoria Poezie. Este o carte subțirică, are numai 72 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Noaptea de garda și, de asemenea, sperăm că autorul Ionelia Cristea, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII NOAPTEA DE GARDA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde