Rezumat Comunismul Cu Rele Si Bune - Magda Ursache - Magda Ursache

Cu o constantă vigoare, Magda Ursache realizează în abundentele d-sale comentarii pe motive literare (și nu numai) ceea ce tinerii condeieri de azi ocolesc adesea: o analiză obiectivă a trecutului totalitar, cu prelingerile lui, nu puține și defel inofensive, în prezentul nostru tulburat inclusiv de efectul lor.
Citește tot rezumatul cărții Comunismul Cu Rele Si Bune - Magda Ursache... Explicația interogativă a unei atari prestații ar fi anevoie de contrazis: „Cînd Lenin e încă neîngropat și comunismul ne dă tîrcoale strînse, că pentru a ne avertiza că nu-i sfîrșit deloc, ba e mai pervers? Utopia otrăvicioasă are mulți fani, iar puterea critică a individului (…) e slăbită și de nostalgie și de criză”. Chiar așa! Fanii mizează pe uitare-iertare în cel mai favorabil caz, dar și pe ceea ce mai pot aduce între noi din mentalul unei epoci repulsive, pe fondul încă mult avantajos pentru unii al unui simț critic redus, lesne de deviat, al cetățeanului de rînd. Nu întîmplător polemică cu condeiele purtătoare de nostalgii comuniste a slăbit în ultima vreme. Magda Ursache îi insuflă energie printr-un procedeu binevenit, care este reconstituirea exactă, pe concretul uneori chiar statistic adus în pagină, al realităților de odinioară. Se știe că, sub pretextul că am fi avut de-a face cu un „«material» fascist, antisemit, obscurantist, decadent, s-a distrus în fapt patrimoniul literaturii naționale”, reprezentat de biblioteci. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Comunismul Cu Rele Si Bune - Magda Ursache?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Comunismul Cu Rele Si Bune - Magda Ursache și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Comunismul Cu Rele Si Bune - Magda Ursache scrisă de Magda Ursache. Comunismul Cu Rele Si Bune - Magda Ursache a apărut în anul 2013. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2013 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Comunismul Cu Rele Si Bune - Magda Ursache este editura EIKON - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura EIKON aici. Cartea Comunismul Cu Rele Si Bune - Magda Ursache face parte din categoria Istoria Romanilor. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 380 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Comunismul Cu Rele Si Bune - Magda Ursache și, de asemenea, sperăm că autorul Magda Ursache, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII COMUNISMUL CU RELE SI BUNE - MAGDA URSACHE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

1 secunde