Rezumat Agentul Storm - Morten Storm

În dimineaþa de 7 ianuarie 2015, Franþa a fost traumatizată de atentatul asupra redacției Charlie Hebdo, dar caricaturi cu profetul Mahomed de felul celor publicate de hebdomadar apăruseră în Danemarca încă din 2005, iar autorul lor, Kurt Westergaard, fusese atacat cu toporul în 2010.
Citește tot rezumatul cărții Agentul Storm... Atacatorul fusese o cunoștință a lui Morten Storm, care… Morten Storm a fost un jihadist cu totul improbabil. Potrivit propriilor lui cuvinte: „Fiind un danez mătăhălos, cu păr roșu și barba lungă, puteam la fel de bine să fiu o formă de viață extraterestră printre arabii măslinii și vanoși.” Adolescența i-a fost presărată de brutalități și infracțiuni, contrabandă și închisori, după care lectura unei cărți despre profetul Mahomed l-a convertit la islamism. A plecat în Yemen și a urmat cursurile unei școli religioase, s-a însurat cu o musulmană, și-a botezat fiul Osama ºi a devenit prieten apropiat al lui Anwar al-Awlaki, imamul terorist considerat urmașul lui Osama bin Laden. Însă după un deceniu de viață dedicată jihadului, îndoielile de natură teologică și nemulțumirea tot mai mare față de violență nediscriminatorie l-au determinat să repudieze extremismul și să devină agent dublu pentru CIA și serviciile secrete britanice și daneze.   O autobiografie extraordinară, palpitanță și convingătoare, care detaliază activitățile jihadiștilor din Europa, Africa și Orientul Apropiat și Mijlociu, dar și practicile uneori neortodoxe ale principalelor servicii de informaþîi mondiale. Orice spion care se deconspiră public se va confrunta inevitabil cu verificări meticuloase, mai ales dacă afirmă că ar fi lucrat ca agent dublu pentru patru servicii de informații occidentale în unele dintre cele mai delicate acțiuni antitero desfășurate de acestea după 11 septembrie 2001. Caracterul unic al relatării lui Morten Storm constă în volumul extraordinar de dovezi audiovizuale și comunicații electronice pe care le-a adunat în cariera de spion, care îi confirma și în același timp îi Îmbogățesc povestea. Materialele respective, la care ne-a oferit acces nerestricționat, includ: • mesaje e-mail schimbate cu influentul imam Anwar al-Awlaki; • videoclipuri înregistrate de Awlaki și croată care a călătorit în Yemen pentru a se mărita cu el, o căsătorie aranjată de Storm, chiar pe când imamul era căutat de SUA; • zeci de mesaje e-mail criptate între Storm și agenți operativi teroriști din Africa și Arabia, care se găsesc încă pe hard diskurile computerelor sale; • dovezi ale unor transferuri de bani către un terorist din Somalia; • SMS-uri schimbate cu agenți ai serviciului de informații danez, care continua să fie stocate pe telefoanele lui mobile; • înregistrări secrete realizate de Storm ale unor conversații cu handlerii săi danezi și americani, printre care înregistrarea de treizeci de minute a unei întâlniri cu un agent CIA în Danemarca În 2011, când au fost discutate câteva misiuni ale lui Storm vizând teroriști; • note scrise de mână despre misiuni; • videoclipuri și fotografii cu Storm în zonele tribale din Yemen imediat după întâlnirea cu Awlaki din 2008; • videoclipuri cu Storm și agenți ai serviciilor de informații bri-tanice și daneze în nordul Suediei în 2010.

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Agentul Storm?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Agentul Storm și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Agentul Storm scrisă de Morten Storm. Agentul Storm a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Agentul Storm este editura METEOR PRESS - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura METEOR PRESS aici. Cartea Agentul Storm face parte din categoria Biografii. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 416 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Agentul Storm și, de asemenea, sperăm că autorul Morten Storm, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII AGENTUL STORM PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde