Rezumat Palmierul Deborei - Moise Cordovero

Tomer Dvora (Palmierul Deborei) este o lucrare clasică de Cabală, care reunește învățătura Cabalei cu etica. De aceea, ea poate fi citită de oricine, specialist și nespecialist, iubitor al unei lecturi educative, om tradițional și om modern.
Citește tot rezumatul cărții Palmierul Deborei... Și putem adăuga: evreu și persoana de orice altă religie sau ateu, însă dornic de a cunoaște, de a înțelege iudaismul, gândirea și morala iudaică. O carte destinată inițial evreilor învățați în Tora, dar care astăzi este potrivită tuturor, ajungând să fie menită să prezinte gândirea iudaică atât evreilor, cât și tuturor oamenilor - o adevărată punte către iudaism. O carte scrisă în secolul al XVI-lea, dar care este utilă până astăzi, interesantă pentru oamenii secolului al XXI-lea. O carte care reunește spiritualitatea cu viața zilnică. Această carte a fost tipărită pentru prima oară la Veneția (Italia) în anul 1589 de către fiul lui Moise Cordovero, Ghedaliya, în colaborare cu Moise Basola. Ambii erau învățați în Tora. Era o publicare postumă, pe baza manuscrisului autorului. Tomer Dvora a cunoscut numeroase ediții și traduceri: în luna octombrie 2014, în catalogul Bibliotecii Naționale a Israelului de la Ierusalim erau înregistrate 110 ediții ebraice ale ei. Multe dintre aceste ediții au fost publicate din considerente practice, fiind destinate studiului în academiile talmudice; unele dintre ele au apărut în ultimii 25 de ani. De asemenea, există cel puțin două traduceri (și patru ediții) în limba engleză, precum și câte o traducere în limbile franceză, spaniolă și germană, toate relativ recente, uneori însoțite de textul ebraic și de note explicative într-o formă academică, alteori publicate sub forma unei ediții populare. Numărul relativ mare de ediții recente, precum și traducerile, de asemenea recente, indică o redescoperire a acestei cărți de către publicul intelectual și mediu preocupat de spiritualitate și de morală socială, precum și o creștere a interesului asupra filosofiei, eticii și gândirii mistice iudaice. Traducerea în limba română a acestui text este prima de acest gen. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Palmierul Deborei?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Palmierul Deborei și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Palmierul Deborei scrisă de Moise Cordovero. Palmierul Deborei a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Palmierul Deborei este editura HERALD - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HERALD aici. Cartea Palmierul Deborei face parte din categoria Kabala. Este o carte ușor de citit, are doar 160 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Palmierul Deborei și, de asemenea, sperăm că autorul Moise Cordovero, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII PALMIERUL DEBOREI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde