Rezumat Daruieste iubirea care vindeca - Harville Hendrix, Helen Lakelly Hunt

Dăruiește iubirea care vindecă este un instrument extrem de prețios pentru construirea unei relații durabile și sănătoase cu propriii copii. Părintele conștient, după cum explică autorii, își cunoaște lipsurile (cel mai adesea provocate de o relație defectuoasă cu părinții, în propria copilărie) și este atent ca acestea să nu îi știrbească legătura cu copilul.
Citește tot rezumatul cărții Daruieste iubirea care vindeca... Unul dintre aspectele cruciale subliniate de Hendrix este utilizarea dialogului intențional, care s-a dovedit că optimizează comunicarea părinte-copil: folosind tehnica Dialogului Imago - oglindire-validare-empatizare -, părintele nu întâmpină problemele copilului prin critici sau acuzații, ci prin disponibilitatea de a asculta și de a-i recunoaște emoțiile așa cum sunt, nu așa cum consideră părintele că ar trebui să fie. Printre conceptele pe care Harville și Helen ni le prezintă în volumul lor se numără: - Imago – partenerul-fantasma – pe care mintea noastră inconștientă îl construiește pornind de la imaginea celor pe care i-am iubit în copilărie –, care ne-a călăuzit în căutarea unui partener de viață. - Părinții minimizatori și maximizatori – stilurile defensive care influențează ceea ce spunem și modul în care interacționam cu propriii copii. - Un proces parental care ne ajută să punem capăt „ciclului rănirii” – perpetuarea rănilor pe care le-am primit în copilărie – pe măsură ce ne creștem copiii. Adevărul profund transformator pe care îl dezvăluie Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt este că, urmărindu-și conștient reacțiile față de comportamentul și manifestările copilului, părinții pot învăța de la el, descoperind propriile „€žpuncte de vindecare”. Tratându-i pe cei mici cu respect și înțelegere, părinții îi încurajează să fie ei înșiși și să se cunoască în profunzime. Carte recomandată de  Niculină Gheorghiță  în cadrul proiectului Libris, " Oameni și cărți ".

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Daruieste iubirea care vindeca?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Daruieste iubirea care vindeca și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Daruieste iubirea care vindeca scrisă de Harville Hendrix, Helen Lakelly Hunt. Daruieste iubirea care vindeca a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Daruieste iubirea care vindeca este editura HERALD - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HERALD aici. Cartea Daruieste iubirea care vindeca face parte din categoria Educatie Psihologie. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 496 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Daruieste iubirea care vindeca și, de asemenea, sperăm că autorul Harville Hendrix, Helen Lakelly Hunt, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII DARUIESTE IUBIREA CARE VINDECA PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde