Rezumat Ghetsimani 51 - Dan Stanca

Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România, ediția 2016 Dan Stânca demonstrează și în această carte viziunea sa asupra vremurilor moderne care, oricît de opace, sînt totuși vizitate de miracol.
Citește tot rezumatul cărții Ghetsimani 51...   În căutarea rădăcinilor poveștii misterioase despre originea familiei lui, un american repudiat pentru publicarea unei fotografii controversate, făcute în timpul tragediei din 11 septembrie 2001, ajunge în România și constată cu surprindere că s-a întors cu 60 de ani în urmă, în epoca stalinistă. Personaje precum patriarhul Iustinian, liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej, Ana Pauker sau Petru Dumitriu evoluează pe linia fină de demarcație dintre realitatea istorică și ficțiune. Evocarea celebrului loc din Evanghelii – Ghetsimani – nu este întîmplătoare, întrucît întreaga poveste se află sub semnul aurei sacre a sacrificiului. Figura martirică a cărții este un teolog catolic polonez, refugiat în România după invadarea țării sale în toamna anului 1939, iar toate firele poveștii duc către Maximilian Kolbe, faimosul prelat catolic beatificat de Vatican în timpul pontificatului lui Paul al VI-lea.   „Am scris cartea aceasta avînd ca punct de plecare un documentar difuzat de televiziunea națională, pe 11 septembrie 2008. Documentarul se intitula The Falling Man și prezenta destinul tragic al uneia dintre miile de victime ce se aflau în turnurile gemene în dimineața fatidică. Al doilea punct de plecare a fost o nuvelă scrisă în anii ’80 despre o greutate de cîteva tone care, în mod miraculos, desprinsă din cîrligul macaralei, rămîne suspendată în aer, sfidînd gravitația. Cînd am scris povestirea, era în lucru șantierul de la Parcul Eroilor, unde Ceaușescu voia să-și construiască o altă «ctitorie». Zona era împînzită de macarale-gigant Coles, care deplasau pachete enorme de plăci de beton. M-am întrebat: ce s-ar întîmpla dacă o așa încărcătură ar cădea?” (Dan Stancă) Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Ghetsimani 51?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Ghetsimani 51 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Ghetsimani 51 scrisă de Dan Stanca. Ghetsimani 51 a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Ghetsimani 51 este editura CARTEA ROMANEASCA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura CARTEA ROMANEASCA aici. Cartea Ghetsimani 51 face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte rezonabil de groasă - are 296 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Ghetsimani 51 și, de asemenea, sperăm că autorul Dan Stanca, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII GHETSIMANI 51 PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde