Rezumat Fantana limpede - c - David Bos

Omul care tocmai trecuse frontiera, în acest iulie 1873, era un om mort și poliția nu avea habar de asta. Era mort în fața amenințărilor, șantajelor, mașinațiilor, comploturilor. Un om mort care avea să facă dragoste înainte să treacă opt zile.
Citește tot rezumatul cărții Fantana limpede - c... În exil, în Elveția, Gustave Courbet s-a dedat celor mai mari plăceri ale vieții sale: a pictat, a petrecut, s-a scăldat în râuri și lacuri. Ne minunăm de libertatea acestui corp a cărui urmă se deșiră pe străduțele târgului, a acestui pântec enorm care deschide blând apele, vâlcelele, pădurile.   Când picta, Courbet își înfundă fața în natură, ochii, buzele, nasul, cele două mâini, cu riscul de a se rătăci, și, mai ales, cu riscul de a fi fascinat, orbit, răvășit, eliberat de el însuși. Ce secret înconjoară anii de la La Tour-de-Peilz, pe malul lacului Leman, acești patru ani pe care specialiștii îi expediază de obicei în două fraze severe: Courbet nu mai pictează nimic bun și moare din cauza băuturii? Acest secret, pus la încercare de focul Comunei din Paris, este bucuria contagioasă a omului care e propriul său stăpân.   David Bosc Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Fantana limpede - c?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Fantana limpede - c și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Fantana limpede - c scrisă de David Bos. Fantana limpede - c a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Fantana limpede - c este editura IDEEA EUROPEANA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura IDEEA EUROPEANA aici. Cartea Fantana limpede - c face parte din categoria Literatura contemporana. Este o carte ușor de citit, are doar 110 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Fantana limpede - c și, de asemenea, sperăm că autorul David Bos, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde