Rezumat Programare cu PL SQL in Oracle - Liliana Comarnic

    În cartea pe care am scris-o, ,,Programare cu PL/SQL în Oracle”, am evidențiat modalitatea de a scrie programe într-un sistem de gestiune a bazelor de date care are înglobat un limbaj de programare specializat.
Citește tot rezumatul cărții Programare cu PL SQL in Oracle... Programele conțin atât instucțiunile aferente celor trei structuri de control, cât și comenzi SQL pentru prelucrarea datelor din tabele. Cu ajutorul unor exemple am arătat cum se scriu programele în PL/SQL și cum  anume se realizează proiectele pentru prelucrarea informațiilor din tabele. Am structurat această carte pe trei capitole.     În primul capitol am prezentat câteva elemente importante cu privire la prelucrarea principalelor tipuri de date din PL/SQL, precum și elemente introductive de sintaxă. În al doilea capitol am prezentat instrucțiunile din PL/SQL și am dat exemple de programe pe care le-am executat în Oracle Application Express pentru a vedea rezultatele prelucrărilor și a înțelege mai bine esența principiului de execuție al programelor.     În cel de-al treilea capitol am realizat un proiect în Oracle în care am prelucrat datele din mai multe tabele. Fragment: " Crearea (definirea Definiție: Funcția este un subprogram care trebuie să returneze exact o valoare. Funcțiile sunt blocuri PL/SQL cu nume care pot avea opțional parametri de intrare. Funcțiile se apelează într-o expresie sau într-o instrucțiune de scriere, deci funcția este o parte a unei instrucțiuni executabile. Ele sunt stocate îri baza de da e și pot fi folosite ulterior creării. Observații: • Parametrii sunt doar de intrare, deci de tip ÎN; • Corpul funcției sau blocul PL/SQL trebuie să conțină cel puțin o instrucțiune RETURN pentru a întoarce rezultatul calculat; Exemple de funcții și de programe care apelează funcțiile respective: 1. Scrieți o funcție cu numele prodimp care prime,ște că parametru un număr natural și returnează produsul cifrelor impare ale respectivului număr. Scrieți un progsam în care afișați produsul cifrelor impare ale unui număr natural apelând funcția prodimp. create or replace function prodimp(n in number) return number is p number; " Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Programare cu PL SQL in Oracle?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Programare cu PL SQL in Oracle și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Programare cu PL SQL in Oracle scrisă de Liliana Comarnic. Programare cu PL SQL in Oracle a apărut în anul 2015. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2015 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Programare cu PL SQL in Oracle este editura ROVIMED - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ROVIMED aici. Cartea Programare cu PL SQL in Oracle face parte din categoria Software. Este o carte ușor de citit, are doar 147 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Programare cu PL SQL in Oracle și, de asemenea, sperăm că autorul Liliana Comarnic, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde