Rezumat Cambodgia supravietuitorilor din comunismul maximalist al khmerilor rosii - Doru Ciucescu

Cartea urmărește povestea unui supraviețuitor al genocidului din Cambodgia, comis de khmerii roșii ai lui Pol Pot. "De la 8.000 la 17.000 de victime politice, toți intelectuali, cam aceasta este diferența dintre comunismul românesc, al dictaturii proletariatului, aliat cu țărănimea, și varianta lui, dusă la extrem, comunismul cambodgian, al dictaturii analfabeților.
Citește tot rezumatul cărții Cambodgia supravietuitorilor din comunismul maximalist al khmerilor rosii... îngrozitor!" Fragment: "- Apoi, tot în 1962, deoarece Tou Samouth, secretarul general al Partidului Revoluționar al Poporului Khmer, a fost dat dispărut. Pol Pot i-a ținut locul. La începutul anului 1963, simțindu-se în pericol, Pol Pot s-a retras în junglă din Rotanah Kiri, provincie muntoasă, în nord — estul Cambodgiei, la frontiera cu țara lui Ho Și Min. Aici a întâlnit munteni din etnia jărai, care trăiau foarte simplu, numai din agricuțură, iar el și tovarășii lui au început să trăiască la fel. în acei ani Pol Pot a început să se gândească la o societate comunistă, realizată după modul de viață al acestor munteni, fără școală, fără spital, fără hânci, care se ocupau cu agricultura. Pe 8 martie 1963, Pol Pot a fost ales secretar general al Partidului Revoluționar al Poporului Khmer. - Funcțiile avute de Pot Pol în timpul celor trei ani, opt luni și 20 de zile de guvernare a khmerilor roșii mi le-ați spus. Să trecem la perioada de după 7 ianuarie 1979, de când Phnom Penh a fost ocupat de armata vietnameză.. - Pol Pot, împreună cu circa 3.000 de fideli, s-au retras în jungla de la frontiera cu Tailanda, stabilind o bază militară la Anlong Veng, de lângă munții Dangrek. Cambodgia a devenit Republica Populară Cambodgia. La conducerea țării au fost instalați marionete ale Hanoiului și, imlicit, ale Moscovei. Unul dintre ei a fost Heng Samrin... - Heng Samrin? - El a fost președinte al Consiliului de Stat în perioada 7 ianuarie 1979 — 6 aprilie 1992. Pe 25 mai 1978, în plin regim al khmerilor roșii, fiind acuzat de un complot contra lui Pol Pot, Heng Samrin a fugit în Vietnam. Astfel, el a scăpat de epurările din rândul khmerilor roșii, soldate cu peste 100.000 de victime, epurări comandate de Pol Pot, devenit paranoic după ce și el a scăpat, la rândul lui, de trei tentative de asasinat." Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Cambodgia supravietuitorilor din comunismul maximalist al khmerilor rosii?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Cambodgia supravietuitorilor din comunismul maximalist al khmerilor rosii și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Cambodgia supravietuitorilor din comunismul maximalist al khmerilor rosii scrisă de Doru Ciucescu. Cambodgia supravietuitorilor din comunismul maximalist al khmerilor rosii a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Cambodgia supravietuitorilor din comunismul maximalist al khmerilor rosii este editura ROVIMED - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura ROVIMED aici. Cartea Cambodgia supravietuitorilor din comunismul maximalist al khmerilor rosii face parte din categoria Istorie Universala. Este o carte ușor de citit, are doar 117 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Cambodgia supravietuitorilor din comunismul maximalist al khmerilor rosii și, de asemenea, sperăm că autorul Doru Ciucescu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde