Rezumat Lelia - George Sand

Figura de marcă a literaturii franceze, George Sand a impresionat, deopotrivă, prin existența sa tumultoasă, presărată cu iubiri mai mult sau mai puțin de notorietate, cât și prin opera sa literară vastă, adevărata promisiune a nemuririi, o mărturie a celor mai adânci și sensibile trăiri ale sale.
Citește tot rezumatul cărții Lelia...  „Lélia a fost și rămâne în concepția mea o încercare poetică, un roman fantastic în care personajele nu sunt nici cu totul reale, cum au dorit amatorii exclusiviști de analiză de moravuri, nici cu totul alegorice, cum au socotit câteva spirite sintetice, dar în care ele reprezintă fiecare o fracțiune din gândirea filozofică a secolului al XIX-lea: Pulheria, epicureismul moștenitor al sofismelor secolului trecut; Stenio, entuziasmul și slăbiciunea unui timp când inteligența se ridică foarte sus, antrenată de imaginație, și cade foarte jos, zdrobită de o realitate lipsită de poezie și de măreție; Magnus, rămășițele unui cler corupt sau abrutizat.“ - George Sand

Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Lelia?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Lelia și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ