Rezumat Puntea artelor - Nicolae Barna

 Tentația magnificării excesive a valorilor autohtone compor­ta nu puține primejdii. Pe cele, mai ales, de a suscita acuzații de „protocronism”, de etnocentrism, de „localiță”, de pășunism sau „ esprit de clocher”, de ignorare a tabloului mondial al evoluțiilor în domeniul vizat, acuzații care, e adevărat, pot fi drepte sau ne­drepte: criteriul rămâne legat de o chestiune de relativizare și de dozaj, deci de procedări înzestrate prin excelență cu o foarte firavă vocație consensuală.
Citește tot rezumatul cărții Puntea artelor... Am mai evocat, cu alt prilej – vorbind despre romanele lui D. Țepeneag, pe care nu le socoteam inferioare celor ale nobelizatului Claude Simon – de riscul reeditării sindromului „ Notre grand Arghiropoulos”, ironizat (cu simpatie, totuși!) de E. Lovinescu în  Aquaforte. Tot căutând, însă, să evităm acest risc, ajungem să ne expunem altuia: cel de a subaprecia, în pofida evi­denței, un număr, deloc mic, de valori certe ale literaturii noastre postbelice. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Puntea artelor?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Puntea artelor și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ