Rezumat Urgia si zorile - Renee Ahdieh

     Într-un ținut aflat sub domnia unui tânăr rege însetat de sânge, fiecare revărsat al zorilor sfâșie sufletul unei alte familii. Califul din Khorasan, un băiat de optsprezece ani, e un adevărat monstru.
Citește tot rezumatul cărții Urgia si zorile... În fiecare noapte, Khalid cere mâna unei fete, ca apoi, în fiecare dimineață, să curme viața noii lui mirese cu o frânghie de mătase. Când cea mai bună prietenă a Șeherezadei îi cade victima lui Khalid, ea jură să se răzbune și, în ciuda vârstei ei fragede, de doar șaisprezece ani, se oferă să-i devină mireasa califului din Khorasan. Șeherezada este hotărâtă nu doar să rămână în viață, ci și să pună capăt, o dată pentru totdeauna, domniei despotice a lui Khalid.     Seara de seară, Șeherezada îl atrage în mrejele sale, țesând povești încântătoare, ce-o ajută să mai trăiască încă o zi, deși știe prea bine că următorul răsărit de soare ar putea fi ultimul. Dar lucrurile iau o întorsătură cu totul neașteptată: Khalid nu este nicidecum așa cum și l-a imaginat ea. „Monstrul” este doar un tânăr cu sufletul zdrobit de o suferință covârșitoare și îndelungată. Iar Șeherezada descoperă că, în pofida voinței sale, se îndrăgostește de el. Dar Șeherezada este pregătită să-i ia viața lui Khalid în schimbul celor curmate de el. Oare dragostea va birui?     Fragment din roman:      “CINEVA ÎNCERCASE SĂ O OTRĂVEASCĂ.     Și nu ceaiul era vinovat, așa cum bănuise șeherezada inițial.     Ci zahărul.     Jalal spumegă de furie.     Când îi luă la întrebări pe toți cei ce aveau acces la mâncarea suveranei lor, fiecare dintre ei își susținură cu tărie nevinovăția. Așa cum era obiceiul când li se servea masa membrilor familiei regale, bucătarul gustase din toate merindele de pe tava Șeherezadei înainte de a i-o trimite în cameră, lucru la care fuseseră martori foarte mulți oameni.     Dar nimeni nu se gândise să guste din zahăr.     Nu mai era de mirare, așadar, că Șeherezadă nu mai mânca nimic tot restul zilei.     Și acum, o servitoare tânără însoțea toate tăvile cu bucate aduse în camera Șeherezadei. O fată al cărei singur scop în viață era să mai guste o dată din mâncarea și băutura reginei înainte ca aceasta să bage ceva în gură.     O fată tânără care trebuie să-i fi fost dragă cuiva.     Acest lucru o dezgustă pe Șeherezadă.      Ca și faptul că cele câteva clipe efemere în care se simțise în siguranță, fără ca spectrul întunecat al morții să mai planeze amenințător deasupra ei, îi fuseseră răpite fără să fi avut măcar șansa să se bucure de ele.     Dar ce i se părea cel mai cumplit era faptul că știa acum — mai presus de orice umbră de îndoială — că nu mai putea să aibă încredere în servitoarea ei.     La urma urmei, Despina era ultima persoană care mânuise tava cu mâncare.     Cea care îi pregătise ceașca de ceai, care ar fi trebuit să-i fie fatală.     Acest lucru o demoraliză pe Șeherezadă mai mult decât orice altceva. Nici înainte nu avusese o încredere oarbă în Despina, deși își dorea cu ardoare acest lucru. Spera că, într-o bună zi, să-i devină o prietenă adevărată, în ciuda tuturor celor întâmplate." Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Urgia si zorile?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Urgia si zorile și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Urgia si zorile scrisă de Renee Ahdieh. Urgia si zorile a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Urgia si zorile este editura EPICA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura EPICA aici. Cartea Urgia si zorile face parte din categoria Literatura Universala. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 416 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Urgia si zorile și, de asemenea, sperăm că autorul Renee Ahdieh, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII URGIA SI ZORILE PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde