Rezumat Casa taranului roman - Paul Gherasim, Marius Pandele

CASA ȚĂRANULUI ROMAN Casa de locuit și curtea românească au fost expresia aceluiași spirit de armonie și de grație, al aceluiași spirit de sinteză între practicitate și între deschiderea spre orizontul de taină al existenței.
Citește tot rezumatul cărții Casa taranului roman... Habitatul românesc e un habitat în realitate și poezie, ca și portul românesc; romanul se îmbracă și locuiește în poezie fără a părăsi realitatea. lar poezia revelează viața lui interioară în orizontul de taină al existenței și o proiectează în realitatea exterioară. E o poezie care nu se înstrăinează de realitate, ci o  transfigurează, adâncindu-i dimensiunile. încă stâlpii care împrejmuiesc porțile de la intrarea în curte, prin motivele încrustate în ei, îmbie nu numai într-un spațiu gospodăresc ci și într-un spațiu de poezie. Curtea e împrejmuită, dar nu ermetic izolată. Ea e deschisă vieții de pe ulița satului. În deosebi, de pe prispă, viețuitorii casei privesc la ceea ce se întâmplă pe uliță, în vreme ce trecătorii îi văd pe aceștia și comunică cu ei. Prispa, sprijinită și ea pe stâlpi de lemn sculptați, menține deschiderea casei spre sat, oferă prilejul de contacte ușoare, de convorbiri cu cei de pe uliță. Membrii familiei nu sunt izolați în orizontul lor exclusiv, în grijile lor, în tristețile lor din timpul nu riscă să cadă în disperări, ci sunt susținuți continuu de tot satul; ei nu se dezinteresează de viața celorlalți oameni din sat, ci și-aduc continuu contribuția lor de sfat, de încurajare. - Pr. Dumitru Stăniloae Fotografii de arhivă particulară sau arhiva de imagine a Muzeului Țăranului Român. Din arhive particulare ca cea a lui Marius Pândele, Tudor Rebengiuc sau Dan Dinescu. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Casa taranului roman?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Casa taranului roman și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Casa taranului roman scrisă de Paul Gherasim, Marius Pandele. Casa taranului roman a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Un aspect interesant despre cartea Casa taranului roman este că se află în Top 100 cele mai populare cărți din România, fiind mai exact pe poziția 0 în preferințele cititorilor români. Editura la care s-a publicat cartea Casa taranului roman este editura BIZANTINA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura BIZANTINA aici. Cartea Casa taranului roman face parte din categoria Arta Fotografica. Este o carte ușor de citit, are doar 100 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Casa taranului roman și, de asemenea, sperăm că autorul Paul Gherasim, Marius Pandele, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII CASA TARANULUI ROMAN PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde