Rezumat Endocrinologie ed.6 - Constantin Dumitrache

Constantin Dumitrache, membru titular al Academiei de Științe Medicale, este profesor universitar de endocrinologie; a condus Societatea Romană de Endocrinologie în repetate rânduri, fiind membru fondator al Asociației Endocrinologilor Clinicieni din România.
Citește tot rezumatul cărții Endocrinologie ed.6... A contribuit ca autor și coautor la 34 de cărți și peste la 700 de articole. A condus sute de teze de licență și 52 de lucrări de doctorat. A fost membru al Comisiei de Endocrinologie din Ministerul Sănătății în ultimii 25 de ani, având calitatea de președinte sau vicepreședinte, este fondatorul Programului Național de Osteoporoză din România și a modernizat Institutul Național de Endocrinologie „C. I. Parhon" din București, continuând tradiția școlii Românești de Medicină și Endocrinologie.  Istoria endocrinologiei românești se împletește cu istoria endocrinologiei universale, încă din primele momente ale apariției acesteia. Franța a fost țara în care, cu predilecție, s-a născut această nouă specialitate a medicinei și biologiei. România datorează Franței formarea unei generații de medici și biologi ce au fost primiți și inserați în instituțiile medicale spitalicești și universitare de acolo, generație reprezentată de C. Buicliu, Gh. Marinescu, N. Paulescu, Al. Vitzu și mulți alți români care se aflau în țara mereu prietenă, în ultimul pătrar al secolului al XIX-lea, români ce s-au plasat la același nivel cultural cu confrații lor din țările europene. În continuare, vom cita câteva nume care, alături de Brown Sequard, E. Lancereaux, Minkowschi, Maring, Pierre Marie, Charot etc., s-au remarcat în acest secol de endocrinologie. Treptat, nouă știință, noua specialitate a devenit o preocupare mondială, specialiștii români fiindu-le alături. Din numărul mare al cercetătorilor români, amintim câteva nume, repere în dezvoltarea endocrinologiei românești.  Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Endocrinologie ed.6?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Endocrinologie ed.6 și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Endocrinologie ed.6 scrisă de Constantin Dumitrache. Endocrinologie ed.6 a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Endocrinologie ed.6 este editura NATIONAL - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura NATIONAL aici. Cartea Endocrinologie ed.6 face parte din categoria Medicina. Este o carte 1064 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Endocrinologie ed.6 și, de asemenea, sperăm că autorul Constantin Dumitrache, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII ENDOCRINOLOGIE ED.6 PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde