Rezumat In cautarea bunei guvernari - Alina Mungiu-Pippidi

În căutarea bunei guvernări. Cum au scăpat alte țări de corupție? - Alină Mungiu-Pippidi. De ce unele societăți reușesc să controleze corupția în așa măsură încât aceasta se manifestă doar ocazional, pe când alte societăți rămân sistematic corupte? Cartea de față, a cărei versiune originală a apărut la Cambridge University Press în 2015, analizează felul în care evoluează societățile până la punctul în care integritatea devine regula și corupția devine excepția în gestionarea afacerilor publice și alocarea resurselor publice.
Citește tot rezumatul cărții In cautarea bunei guvernari... Principala întrebare pe care o pune este: care sunt lecțiile de învățat din experiențele istorice și din cele contemporane privind dezvoltarea controlului corupției care pot ajuta societățile să inițieze și să accelereze acest proces?   Una dintre cele mai importante cărți scrise vreodată despre principala provocare pentru guvernarea timpurilor noastre. - Larry Diamond, Stanford University   Splendid de profundă și inovatoare conceptual... reformulând natura statului modern împreună cu Tilly, Acemoglu și Robinson. - Robert Rotberg, Harvard University   O contribuție unică în încercarea de a lega teoria de practică. - Robert Klitgaard, Claremont Graduate University   Mungiu-Pippidi reușește să mute dezbaterea dincolo de locurile comune ale luptei împotriva corupției, aducând un argument puternic în favoarea perceperii bunei guvernări din perspectiva societății civile și a universalismului etic. - Susan Rose-Ackerman, Yale University Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi In cautarea bunei guvernari?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând In cautarea bunei guvernari și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie In cautarea bunei guvernari scrisă de Alina Mungiu-Pippidi. In cautarea bunei guvernari a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea In cautarea bunei guvernari este editura POLIROM - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura POLIROM aici. Cartea In cautarea bunei guvernari face parte din categoria Politica. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 317 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând In cautarea bunei guvernari și, de asemenea, sperăm că autorul Alina Mungiu-Pippidi, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII IN CAUTAREA BUNEI GUVERNARI PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde