Rezumat Povestea Punktului - Elena Petresteanu

    Povestea Punktului optează pentru o formulă străină de formele mai convenționale ale literaturii, și anume, pentru expresia poematică. La prima vedere, soluția uimește, fiindcă nu ne așteptam ca aventurile intelectuale ale geometriei primordiale să poată fi scăldate în vreo umbră de lirism.
Citește tot rezumatul cărții Povestea Punktului... O cosmogonie ne este descrisă la modul poetic în cartea Elenei Petreșteanu, dar în imagini familiare omului contemporan, la conjuncția abstractului cu sensibilul în care o meditație asupra esențelor lumii fizice are șanse optime să se exprime. Explozia Punktului focar este un proces pe parcursul căruia universul, inițial închis în sine însuși, primește consistența fizică și viață „prin rost și rostire”, tinzând în cele din urmă spre gândire, ca expresie superioară. Nimic nu poate fi fără un rost în spațiul-timp revelat de „povestea” Punktului: Linia, Triunghiul, Cercul, Sfera și, ca încununare a tuturor acestora, Torul („în care Punktul pulsează concentric”) umplu orizontul cunoașterii, tinzând nostalgic spre propria lor perfecționare și spre perfecționarea întregului Cosmos. - Mircea Oprită (Scriitor, critic și istoric literar)       Fragment:   "Suntem unghiuri de vedere ce absorb altele,    Devenind tot mai largi până când se vor cuprinde    cu toatele…     Unghiul lărgit complet își centrează vârful,   el devenind cerc.   În orizontul cunoașterii universale complete,   Punctul văzător e una cu Punktul văzut:   Nicio perspectivă nouă nu mai rămâne posibilă.   Unghiurile tinzând să cuprindă același cerc,   la deplina expandare devin concentrice toate   în Punktul ce le fusese unic orizont.     Infimul Punkt revărsat în afară într-o infinitate formată   primește astfel însemnătate de Suprem Tot   restrâns în inima formelor,   ca ele să se regăsească pe sine atunci când se cauta." Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Povestea Punktului?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Povestea Punktului și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Povestea Punktului scrisă de Elena Petresteanu. Povestea Punktului a apărut în anul 2017. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2017 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Povestea Punktului este editura IDEEA EUROPEANA - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura IDEEA EUROPEANA aici. Cartea Povestea Punktului face parte din categoria Filosofie Romaneasca. Este o carte ușor de citit, are doar 151 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Povestea Punktului și, de asemenea, sperăm că autorul Elena Petresteanu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde