Rezumat Valuri - Arina Delcea

Când trecutul renaște, ce faci? Accepți să fii purtat de valuri sau lupți cu ele?   Romanul Valuri de Arina Delcea urmărește viața a două femei foarte diferite, legate doar de prietenia dintre fiicele lor.
Citește tot rezumatul cărții Valuri... Cristina trăiește izolat, într-o cabană în munți, de unde își administrează afacerea. Lucia locuiește în centrul Brașovului și lucrează la bancă. Printre provocările cotidianului legate de creșterea copiilor, de întreținerea relațiilor cu soții lor mereu absenți, de multitudinea de probleme generate de afaceri sau de dependențe, un jurnal, care apare în podul casei uneia dintre ele, dezvăluie legăturile mult mai strânse și dureroase dintre Cristina și Lucia. Efectele alegerilor asumate într-un anumit moment se întorc în valuri. Un roman a cărei acțiune principală se desfășoară într-o zonă montană, dar al cărui laitmotiv este, în mod surprinzător, marea.   Cehov, Hemingway, Murakami, fiecare au țesut povești la malul mării. Un roman pe care nu ai vrea să-l lași din mână, pentru că acolo, printre valurile vieții, devine o parte din tine. - Vitali Cipileagă, scriitor Arina Delcea are 28 de ani. Este absolventă a Facultății de Jurnalism a Universității din București, unde a obținut și diploma de master în Jurnalism Politic. A fost reportera în domeniul politic și prezentatoare la Digi24, iar acum este jurnalistă la Realitatea Plus. Între cele două joburi și-a luat un an sabatic, în care a scris romanul ei de debut, Valuri. Arina pregătește o călătorie în jurul lumii, pe un velier, alături de soțul și câinele ei. Vrea să filmeze lumea și să scrie despre ea.   Fragment din roman:   „Era pregătită barcă pentru toate. Pentru toate aventurile, peripețiile, drumurile lungi și grele, în care înveți câte o lecție pe minut, dar și pentru cele line, în care doar te bucuri. Visuri deșarte înfipte acum câteva sute de metri mai jos, în nisipul întunecat. Tot acolo își vor găsi loc și celelalte resturi dintr-o existență trecută a unui iaht ce a navigat într-un lac, în loc de ocean. Epavă nu mai lupta. Nu mai are cu ce. Știe că este o epavă care mai plutește încă puțin pe valurile prea line, triste. A îmbrățișat inevitabilul și doar își trăiește ultimele clipe deasupra apei, înainte să fie definitiv absorbită de adâncimi.”   Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Valuri?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Valuri și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Valuri scrisă de Arina Delcea. Valuri a apărut în anul 2020. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2020 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Valuri este editura BESTSELLER - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura BESTSELLER aici. Cartea Valuri face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 486 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Valuri și, de asemenea, sperăm că autorul Arina Delcea, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

RECENZIILE CĂRȚII VALURI PUBLICATE PE BOOKNATION

Recenzie „Valuri de viață” de Lina Moacă

publicată la 2016-01-04 15:26:35

recenzie scrisă de Arianna Suduc

Recenzie „Valuri de viață” de Lina Moacă

publicată la 2016-01-04 14:19:58

recenzie scrisă de

1 secunde