Rezumat Una din noi e de prisos - Sidonia Dragusanu

Una din noi e de prisos este al doilea roman publicat de Sidonia Dragusanu, in 1946, dupa debutul cu Intr-o gara mica (1934). Romanul este semnat cu pseudonimul Catrinel (pseudonimul sub care Sidonia le raspundea cititoarelor care-i scriau la rubrica "Spune-mi secretul tau", in Revista "Femeia si Caminul") si este scris in stil epistolar, complet diferit de romanul de debut.
Citește tot rezumatul cărții Una din noi e de prisos... Subiectul ramane, insa, in sfera de interes a Sidoniei, tratand o prietenie feminina ce porneste de la pension, trece printr-o casnicie chinuita, cateva flirturi si chiar un razboi mondial. Prin schimbul de scrisori intre cele doua prietene, Sidonia Dragusanu reuseste sa creeze o interesanta pagina de istorie nationala traita chiar de personajele ei. Romanul a fost foarte bine primit de public in 1946. In scrisorile Aurorei se regaseau, probabil, multe femei ale epocii, care citeau rubrica sustinuta de Sidonia in Revista" Femeia si Caminul". Asa ca in 1947 a fost scoasa si editia a 2-a la aceeasi editura Vatra. 72 de ani mai tarziu, in 2019, prin eforturile familiei, cel mai frumos roman al Sidoniei Dragusanu va vedea lumina tiparului in editia a 3-a.   Romanul ne poarta prin perioada interbelica, in sanul unei societati patriarhale in care tanara domnisoara Aurora visa sa se marite cu doctorasul de la pension, apoi prin viata de nevasta de provincie, in orasul port Turnu Magurele si, in cele din urma in Bucurestiul devastat de cutremurul cel mare din 1940, de rebeliunea legionara apoi de bombardamentele din razboi. E o cronica personala feminina, impletind povesti de dragoste, gelozie si tradare cu istoria noastra dintr-o epoca zbuciumata, asa cum e si viata la 20-30 de ani. Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Una din noi e de prisos?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Una din noi e de prisos și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Una din noi e de prisos scrisă de Sidonia Dragusanu. Una din noi e de prisos a apărut în anul 2021. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2021 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Una din noi e de prisos este editura HOFFMAN - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura HOFFMAN aici. Cartea Una din noi e de prisos face parte din categoria Literatura Romana. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 334 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Una din noi e de prisos și, de asemenea, sperăm că autorul Sidonia Dragusanu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.
0 secunde